Vatikan pokrenuo istragu zbog lajka s papinog profila, a model se pohvalio: Barem idem u raj

Foto: Instagram

Nedavno je nastao skandal kada su britanski mediji objavili su kako je s Instagram profila pape Franje (83) lajkana fotografija bikini modela Natalije Garibotto (27).

Natalia je na društvenim mrežama objavila snimku zaslona na kojoj se vidi kako joj je fotografiju lajkao Instagram profil pod nazivom ‘franciscus’, što je korisničko ime pape Franje.

– Ako ništa, barem idem u raj – komentirala je Natalia, koju na društvenim mrežama prati 2,4 milijuna ljudi.

Vatikan sada traži objašnjenje od Instagrama kako je došlo do tog lajka na fotografiji brazilskog modela, piše The Guardian. Izvori bliski Uredu za tisak Svete Stolice govore kako je u tijeku istraga kako bi se utvrdilo kako je došlo do lajka. Inače, papinim službenim profilima na društvenim mrežama upravlja tim ljudi.

– Možemo isključiti da je ‘lajk’ došao od Svete Stolice, a za objašnjenje smo se obratili Instagramu – rekao je glasnogovornik Vatikana. Papa rijetko kad sastavlja sadržaj za društvene mreže.

Ne zna se kada je njezina fotografija dobila papino ‘odobrenje’, ali lajk je bio vidljiv sve do 13. studenog 2020. godine, navodi Katolička novinska agencija.

Kako i priliči Instagram modelima, menadžerska tvrtka manekenke Garibotto je maksimalno iskoristila publicitet i istaknuli su kako su ‘primili papin službeni blagoslov’, prenose 24sata.

Facebook Komentari