12.8 C
Zagreb
Naslovnica Gospodarstvo Trgovački sud odgodio odluku o stečaju Uljanika

Trgovački sud odgodio odluku o stečaju Uljanika

Na Trgovačkom sudu u Pazinu odgođena je odluka o eventualnom pokretanju stečaja Uljanika. Takva odluka donesena je zbog najavljenog dolaska predstavnika najvećega kineskog brodograditelja. Novo ročište zakazano je za 13. svibnja.

Sudac Ivan Dujić je rekao da je zakonski rok odgode od 60 dana istekao, ali da postoje rokovi za pobijanje pravne radnje te prihvaća još jednu odgodu. Istaknuo je da će proglasiti stečaj, ako račun Uljanik Brodogradilišta do 13. svibnja ne bude deblokiran.

Prethodno ročište održano je 29. ožujak i tada je sudac Ivan Dujić donio odluku o odgodi, nakon što je predsjednik Uprave Uljanika Emil Bulić rekao da se sastao s premijerom Andrejem Plenkovićem i užim timom Vlade, kako bi razmotrili koji dio ponude strateškog partnera, Brodosplita, nije prihvatljiv te kako bi se razmotrila druga alternativna rješenja.

Na dolazak kineskih brodograditelja osvrnuo se premijer.

– Ministar gospodarstva Darko Horvat izvijestio nas je o pripremama i aktivnostima ministarstva za dolazak predstavnika China Shipbuilding Industry Corporation početkom svibnja. Želimo vidjeti postoji li kod njih ozbiljan interes za suradnju s ova dva brodogradilišta, kazao je jučer premijer Andrej Plenković, piše HRT.

Najnovije

Još iz rubrike