Hrvatska dijaspora odlučila: Ovako izgleda službena zastava i grb, šalju Ministarstvu Uprave, Predsjednici, Predsjedniku Sabora i Predsjedniku Vlade RH radosnu vijest

Na sastanku hrvatskih iseljenika u Clevelandu na Stepinčevo 10 veljače 2019. godine. Odlučeno je i jednoglasno prihvaćeno kako će izgledati ZASTAVA I GRB HRVATSKE Dijaspore, piše HDZ-ov Frane Bilaver, istaknuti člen dijaspore Sjeverne Amerike.

Te pozivamo sve Hrvatske ustanove ,Crkve ,škole ,klubove i druge organizacije u iseljeništvu da uz službenu zastavu RH istaknu i zastavu Hrvatske Dijaspore .Pošto već od uspostave i obrane RH svaka Županija ima svoju zastavu i Grb ,danas 10 veljače 2019. godine predstavnici Hrvatskog iseljeništva na sastanku u clevelandu što uživo sto video nadzorom javili su nam se predstavnici iz svih zemalja u iseljeništvu.Prijedlog organizatora Franka Bilavera bila je samo jedna točka dnevnog reda ,usvajanje Zastave i Grba Hrvatske dijaspore .

Prijedlog Fra Joze Grbeša je bio da to bude povijesna HRVATSKA Zastava. Što je jednoglasno prihvaćeno. Danas dajemo do znanja svim institucijama u Hrvatskom iseljeništvu (Dijaspori) da i mi kao i svaka druga Županija u RH imamo svoju Zastavu i Grb.

Zahvaljujem svima i šaljem Ministarstvu Uprave, Predsjednici, Predsjedniku Sabora i Predsjedniku Vlade RH radosnu vijest o službenoj Zastavi Hrvatske Dijaspore, kaže Frank Bilaver.

Facebook Komentari