Robot izazvao kaos u Amazonovu skladištu: 24 radnika završila u bolnici

U Amazonovu skladištu u New Jerseyju robot je probušio posudu sa sprejem za odbijanje medvjeda, što je izazvalo svrbež i iritaciju kože kod više od 50 zaposlenika.

Ovoga je tjedna u Amazonovom skladištu u New Jerseyju, zbog greške robota medicinska pomoć pružena 54 osobe – 30 njih pomoć je pružena na licu mjesta, dok su 24 osobe završile u bolnici. Do incidenta je došlo kada je jedan od brojnih robota koji rade u skladištu slučajno probušio posudu u kojoj se nalazi sprej za odbijanje medvjeda koji je pao na pod skladišta. Iz posude je iscurio kapsaicin (riječ je o tvari koja ljutim papričicama daje karakterističan ljuti okus, a koristi se i u suzavcima) te je uzrokovao svrbež i iritaciju kože radnika koji su se nalazili u blizini posude.

U Amazonu kažu da su odmah počeli s istragom vezanom za incident te da je hitna pomoć radnike odvela u bolnicu zbog predostrožnosti, a neki medijski izvještaji govore o jednoj osobi koja je u bolnici završila u kritičnom stanju.

Inače, kompanija najbogatijeg čovjeka na svijetu Jeffa Bezosa često se nalazi na udaru kritika zbog loših radnih uvjeta u skladištima, u kojima je fokus prvenstveno na produktivnosti umjesto na sigurnosti te je na radnicima velik pritisak.

Predsjednik sindikata maloprodaje u SAD-u nakon ovog je incidenta upozorio na to da automatizirani roboti u skladištima predstavljaju opasnost za živote ljudi i još su jedan dokaz da je toj kompaniji profit važniji od sigurnosti radnika, piše Zimo.

Facebook Komentari