Američki predsjednik Donald John Trump ocijenio je “vrlo dobrim početkom” razgovor s ruskim predjednikom Vladimirom Putinom

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država, Donald John Trump ocijenio je danas svoj razgovor s predsjednikom Ruske Federacije, Vladimirom Vladimirovičem Putinom u Helsinkiju “vrlo dobrim početkom”.

“Mislim da je ovo dobar početak. Vrlo dobar početak za sve”, rekao je Donald John Trump nakon razgovora s Vladimirom Vladimirovičem Putinom koji je trajao više od dva sata. Razgovorima dvojice čelnika nazočili su u početku samo prevoditelji.

Američki prdsjednik Donald John Trump je dao kratku izjavu nakon što su se njima dvojici pridružila izaslanstva, koja su onda nastavili razgovore, prenosi britanska novinska agencija Reuters.

Nakon završetka sastanka dvaju izaslanstava, predsjenici Donald John Trump i Vladimir Vladimirovič Putin održali su zajedničku konferenciju za novinare na kojoj su svjetskim novinskim agencijama i brojnim novinarima odgovarali na brojna pitanja.

Novinarima su odgovarali na pitanja o hladnom ratu, o problemima ekologije na Zemji, o internacionalnom kriminalu i terorizmu, o situaciji u Sirijkoj Arapskoj Republici, o odnosima SAD – Rusija, o netom završenom Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji, o Krimu, o gospodarskim odnosima službenih Washingtona i Moskve…., te je u jednom trenutku ruski predsjednik Vladimir Vladimirovič Putin poklonio američkom predsjedniku Donaldu Johnu Trumpu nogometnu loptu sa Svjetskog prvenstva. (Theo Ljubić, BBC, Reuters)

Facebook Komentari