Burno u Saboru oko Agrokora, Maras na kraju iskočio iz tračnica

U Saboru je i danas burno.
Nakon uobičajene stanke je Nikola Grmoja, u ime Kluba zastupnika Mosta, zatražio da se ne ugasi istražno povjerenstvo za Agrokor, što se može učiniti izmjenom članka o osnivanju povjerenstva koji se tiče kvalitete financijskih izvješća Agrokora.

“Ovo što se sinoć dogodilo je još jedan slom HDZ-ove argumentacije jer su pušteni svi osumnjičeni jer je sav dokazni materijal u financijskoj forenzici i nema opasnosti od utjecaja na svjedoke. Kolege iz HDZ-a, slomljeni ste i nemate druge nego prihvatiti naš prijedlog“, poručio je Grmoja HDZ-ovcima, dodajući da je dogovor bio da će Milijan Brkić biti potpredsjednik, a Grmoja tajnik povjerenstva.

“Ja se vas ne bojim”, poručila je Grmoji Marija Jelkovac, govoreći u ime Klupa zastupnika HDZ-a, koja je ponovila da zakon ne dopušta rad istražnog povjerenstva u slučaju pokretanja istražnog postupka.

‘Nećete nas zastrašiti’

SDP-ov Gordan Maras opet je u Saboru govorio o ulozi Zdravka Marića u aferi Agrokor, naglasivši da je i presedan da ministar najavljuje tužbu protiv saborskog zastupnika, aludirajući na Marićevu izjavu kako razmatra tužbu protiv Marasa. “Zastrašiti i pokolebati nas, gospodo iz HDZ-a, nećete”, poručio je Maras.

Došlo je, potom, i do verbalnog okršaja Gordana Marasa s Furiom Radinom koji danas predsjeda saborskom sjednicom. Maras je pokušavao odgovoriti ministru obrane Damiru Krstičeviću, koji ga je, među ostalim, prozvao da nije služio vojni rok.

Međutim, Radin mu nije dopuštao da za to koristi institut povrede Poslovnika tvrdeći da to ne može učiniti na izlaganje ministra. Maras je isprva odbijao sjesti nakon što mu je Radin uskratio riječ. HDZ-ovi zastupnici su mu iz klupa također dovikivali da sjedne, što mu nije baš sjelo.

“Neću sjesti dolje! Kaj ćeš mi ti govoriti da sjednem”, govorio je Maras zastupniku iz HDZ-a, no uskoro je ipak sjeo, javlja Dnevnik.hr.

Nakon nekoliko minuta ponovo je pokušao, no i ovaj put bezuspješno.

Hrvatski sabor, inače, danas treba raspravljati o konačnom prijedlogu Zakona o sustavu domovinske sigurnosti. Uspostava tog sustava strateški je cilj definiran nedavno donijetom Strategijom nacionalne sigurnosti.

“Bez sinergije se niti jedna ugroza danas nemeže riješiti“, rekao je Krstičević, dodajući da je Domovinski rat temelj moderne hrvatske države.

“Na vrijednostima Domovinskog rata, sinergije, zajedništva, želimo graditi sustav domovinske sigurnosti za budućnost. Taj će sustav jamčiti svim građanima da Hrvatska može u bilo kojem trenutku snažno odgovoriti na bilo koju prijetnju i ugrozu“, rekao je Krstičević, pozivajući na konsenzus kod donošenja ovog zakona.

Facebook Komentari