10.8 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Ponjević oslobođen optužbe da je oklevetao Ranka Ostojića oko uhođenja Bože Petrova

Ponjević oslobođen optužbe da je oklevetao Ranka Ostojića oko uhođenja Bože Petrova

Enimark Ponjević nepravomoćno je oslobođen optužbi da je oklevetao bivšeg ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića time što je rekao da je Ostojić naredio praćenje i prisluškivanje čelnika Mosta Bože Petrova.

Ponjević, smatra sud, nije namjeravao naštetiti časti i ugledu Ranka Ostojića jer je imao razloga vjerovati u istinitost tvrdnji koje je iznosio. Podsjetimo, Ostojić je tužio Ponjevića za klevetu i tražio kaznu od 400 dnevnih dohodaka zbog njegovih napisa na Facebooku.

Enimark Ponjević, direktor i savjetnik zaštitarske tvrtke čijim se uslugama koristio Most, danas je na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu nepravomoćnom odlukom oslobođen optužbi da je oklevetao bivšeg ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića.

Iako obrazloženje presude još nemamo, smatram da je ključna stvar činjenica što moj branjenik doista nije nikakve klevetničke tvrdnje u odnosu na gospodina Ostojića iznosio, rekla je njegova odvjetnica Lea Kalda.

Ponjević je zadovoljan presudom, ali smatra da je njemu i njegovu poduzeću narušen ugled. Nakon ovoga ćemo pričekati prvomoćnost presude, a onda ću s odvjetnicom i kolegama razmotriti mogućnost protutužbe, s obzirom na stanje koje bude kad se sve završi, dodala je odvjetnica Kalda.

Iako obrana tvrdi da se sud isključivo bavio utvrđivanjem je li bilo klevete, a ne donošenjem presude o praćenju i prisluškivanju Bože Petrova, Ranko Ostojić na nepravomoćnu presudu odgovara: Sud je nedvojbeno utvrdio da nije bilo praćenja ni prisluškivanja niti bilo koje druge radnje u vezi s Božom Petrovom. Isti sud smatra da je Ponjićevo komentiranje vrijednosni sud koji nije kleveta. O tome neka odluči viši sud nakon žalbe.

Rok za žalbu na odluku je 8 dana, nakon čega će Županijski sud u Zagrebu odlučiti o donesenoj presudi i obrazloženju.

Najnovije

Još iz rubrike