3 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Grčki mediji: Ubojica AEK-ovog navijača navodno je među uhićenima

Grčki mediji: Ubojica AEK-ovog navijača navodno je među uhićenima

Ubojica grčkog navijača navodno je među uhićenima, piše se u Grčkoj…

Kako donosi TV postaja SKAI pozivajući se na izvore iz grčke policije, ubojica 29-godišnjeg Michalisa nalazi se među uhićenima.

Ukupno je uhićeno 82 Hrvata i grčka policija vjeruje da je među njima i huligan koji je skončao život nesretnog navijača AEK-a.

Također, bit će pokrenuta interna istraga o postupanju grčke policije nakon nasilnih incidenata između navijača zagrebačkog Dinama i grčkih navijača u Nea Philadelphiji u kojima je jedna osoba poginula, javlja grčka agencija ANA.

Unatoč UEFA-inoj zabrani kretanja navijača, sto do 120 navijača zagrebačkog Dinama pojavilo se kasno u ponedjeljak u blizini stadiona AEK-a, gdje su se okupili navijači AEK-a, priopćila je grčka policija. Sukobi su izbili više od sat vremena nakon što je završio trening gostujuće momčadi i momčad je napustila stadion, a navijači s obje strane bacali su baklje, improvizirane eksplozive i kamenje, prenosi SK.

Nejasno je kako je tako velika skupina navijača uspjela proći cijelu državu i stići do Atene, a da automobile niti na jednom mjestu nisu zaustavile policijske snage koje su znale za zabranu organiziranog kretanja navijača .

Sukobi su izbili nakon što su navijači Dinama, unatoč zabrani kretanja navijača momčadi iz Hrvatske na stadion AEK-a, uspjeli automobilom doći do Atene i dočekati navijače Panathinaikosa na stanici Irene, odakle su krenuli vlakom podzemne željeznice na liniji 1 za Pefkakiju i pješice otišli do stadiona AEK-a u Nea Philadelphiji kako bi napali navijače AEK-a, piše ANA.

Snage interventne policije MAT-a već su bile mobilizirane, ali su stigle nakon erupcije nasilja u kojoj je navijač AEK-a izboden nožem i nedugo nakon toga podlijegao ozljedama.

Policija je rekla kako je muškarac pogođen oštrim predmetom u ruku i umro je od nekontroliranog krvarenja. Policija je objavila da je 98 privedeno u vezi s incidentima, a od toga su 84 hrvatska državljanina, jedan Austrijanac, jedan Bosanac, jedan Albanac, jedan Nijemac i dva Grka.

U neredima je ozlijeđeno još osam osoba koje su pod stražom u bolnici. Istovremeno grčki mediji javljaju da je utakmica 3. pretkola Lige prvaka između AEK-a i Dinama odgođena navedenih incidenata, a i zagrebački je klub objavio priopćenje o odgodi utakmice.

Na sastanku o sigurnosnim mjerama zakazanom u utorak ujutro, AEK je objavio da smatra zagrebački Dinamo i grčku policiju zajednički odgovornima za ono što se dogodilo tijekom noći. Predstavnici kluba napustili su sastanak smatrajući da im je, kako su naveli, “neugodno sudjelovati”, piše SK.

Ovo je mladić (29) kojeg su ubili huligani: Uboden u arteriju, iskrvario je; BBB-ima pomagali navijači Panathinaikosa; Išli su preko Albanije, znamo kako su zavarali policiju…

Smrt navijača AEK-a: Grčka vlada u jednom potezu smijenila 7 visokih časnika policije; Nedopustivo i neprihvatljivo! Podbacili smo…

MUP o kaosu u Ateni: Grcima smo sve poslali na vrijeme, nismo ih mogli zadržati u Hrvatskoj

Dinamo neće biti izbačen iz Europe, ali UEFA će pred Dinamo postaviti rigorozan uvjet…

Najnovije

Još iz rubrike