29 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Bulj: Zastrašujuće je čitati izjave generala koji su predsjedniku RH uputili zahtjev...

Bulj: Zastrašujuće je čitati izjave generala koji su predsjedniku RH uputili zahtjev za pomilovanjem udbaških likvidatora

Zastrašujuće je na Veliki petak čitati izjave generala koji su predsjedniku RH uputili zahtjev za pomilovanjem udbaških likvidatora Perkovića i Mustača, kaže Miro Bulj.

Smatraju da ih treba pomilovat zbog njihovih zasluga u Domovinskom ratu, a zaboravljaju da je stavljanje tih starih struktura na raspolaganje novoj demokratskoj vlasti bio jedini način da spase “živu glavu” i sačuvaju svoje pozicije i interese.

Generali moraju shvatiti da nagrada za zasluge u ratu ne može biti pomilovanje za stravične zločine, udbaške likvidacije i zvjerstva iz vremena komunističkog režima.

Isto tako, zasluge iz Domovinskog rata ne mogu biti opravdanje za poslijeratno profiterstvo.

Zato je moja poruka jasna: za zasluge u ratu odlikovanja, za udbaške likvidacije i zvjerstva kao i za poslijeratno profiterstvo, zaslužena kazna bez pomilovanja.

To je Hrvatska za kakvu su se moji suborci borili!

Izgleda da ovaj naš narod još prolazi svoju Kalvariju i Veliki petak, još uvijek je snažan utjecaj tih starih struktura, kao i novih korumpiranih kojih se trebamo osloboditi.

Ali dolaze nove generacije i vrijeme blagog naroda.

Još uvijek je petak, ali Nedjelja dolazi!, piše na fb-u Miro Bulj.

Nobilo piše pomilovanje za udbaše Perkovića i Mustača, Jutarnji list tvrdi: Potpisat će Gotovina, Čermak, Rojs, Krešić i Domazet Lošo?

Najnovije

Još iz rubrike