24.7 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Imate psa i kuća smrdi? Riješite se smrada uz 5 jednostavnih trikova

Imate psa i kuća smrdi? Riješite se smrada uz 5 jednostavnih trikova

Činjenica je da psi ne mirišu uvijek lijepo.

Psi imaju svoj miris i nekada on nije ugodan. Još veći problem od toga je kada se taj miris uvuče u namještaj i kuća vam trajno smrdi po psu. Srećom, postoje trikovi uz koje se možete riješiti tog smrada, piše Family Handyman.


Parom očistite tepih

Čišćenje tepiha parom jedan je od najboljih način da se riješite psećeg smrada. Na tržištu postoji mnogi parnih čistača, u neke ide samo voda, a u druge u deterdžent, na vama je da izaberete koji vam najviše odgovara.

Prebrišite pod s otopinom octa

Drvene podove, kao i one druge prvo treba pomesti, a zatim obrisati krpom namočenom u octenu otopinu. Naime, alkoholni ocat neutralizira mirise, kako nove tako i one ustajale. Za octenu otopinu pomiješajte jednake količine octa i vode u kanti te namočite krpu i prebrišite podove. Pustite da se osuši.

Pospite sode bikarbone

Soda bikarbona reagira s kiselim mirisima poput onog pseće mokraće. Zbog toga izvrsno neutralizira taj miris. Posebno je ovo dobar trik za tkanine. Sodu treba posipati po tkaninama koje ne možete oprati i ostaviti je da odstoji preko noći. Ujutro samo treba obrisati višak sode bikarbone s mokrom krpom ili papirnatim ručnikom. Možete ju i usisati.


Operite prekrivače

Ako na namještaju imate prekrivače i navlake koji se mogu skinuti i oprati, to i napravite, jednom tjedno ili jednom u dva tjedna.


Perite psa

Redovito perite psa. Posavjetujte se s veterinarom oko toga koliko često psa treba kupati i to poštujte. Osim toga, nakon kupanja se pas mora potpuno osušiti jer je vlaga idealna za razvitak bakterija krivih za smrad, piše N1.

Najnovije

Još iz rubrike