4.8 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Istraživanje: Što građani misle o COVID potvrdama, cijepljenju, ali i komu najviše...

Istraživanje: Što građani misle o COVID potvrdama, cijepljenju, ali i komu najviše vjeruju u Stožeru

Dnevnik Nove TV donosi prvi dio najnovijeg istraživanja o stavovima građana prema cijepljenju, radu Stožera i COVID potvrdama.

Više od 600 dana Hrvatska se bori protiv COVID-a. Dnevnik Nove TV provodi još jedno istraživanje u kojem doznaje razmišljanje građana o pandemiji. Cijelo vrijeme provjeravali smo kojim školskim ocjenama građani ocjenjuju rad Stožera, a u studenom bi tako dobili trojku ili 3,2.

Dnevnik.hr

Većina građana odobrava rad Stožera, ali postoji jedan problem – ta potpora se topi. Tako danas 56 posto građana odobrava rad Stožera, a ne odobrava njih 36 posto. Ne zna šest posto i bez odgovora je dva posto ispitanika. Još prije godinu dana rad Stožera odobravalo je 76 posto ispitanika, a protivnika je bilo manje od 20 posto.

Dnevnik.hr

Najveći broj građana vjeruje Alemki Markotić, njih 28 posto. Slijedi Ivan Đikić s potporom od 19 posto, a od prosinca prošle godine on gubi potporu. Vili Beroš u godinu dana izgubio je potporu i sada ga pozitivnim smatra 12 posto ispitanika. Gordan Lauc četvrti je po redu na ovom popisu i prvi je izbor osam posto ispitanika.

Dnevnik.hr

Tako je iza sebe ostavio Davora Božinovića kojega podupire četiri posto građana i Krunoslava Capaka koji može računati na četiri posto potpore. Netko drugi je za tri posto građana onaj kojem najviše vjeruju, a da nikome ne vjeruje, izjasnilo se 15 posto građana. Ne zna njih šest posto.

Dnevnik.hr

Većina građana želi uvođenje COVID potvrda, njih 57 posto, a protivi se 41 posto. Ne zna njih dva posto.

Dnevnik.hr

Većina građana nije preboljela COVID ili njih 75 posto, a četvrtina, odnosno 24 posto građana preboljelo je COVID.

Dnevnik.hr

Velika većina, njih 82 posto, cijepit će se trećom dozom, a 12 posto neće, još ne zna šest posto cijepljenih građana.

Dnevnik.hr

Sutra donose nastavak istraživanja u kojem ispitujemo što se to mora dogodi da se necijepljeni odluče cijepiti, za što građani najviše koriste COVID potvrde i koliko su im, po njihovoj procjeni, one promijenile život.

NAPOMENA

Istraživanje je provedeno na uzorku od 601 punoljetnog građana, od 29. do 30. studenog 2021. godine. Pogreška mjerenja je +/-4 %.

Najnovije

Još iz rubrike