4.7 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Pogledajte kako će izgledati kapelica u Betlehemu za koju Vlada izdvaja 450...

Pogledajte kako će izgledati kapelica u Betlehemu za koju Vlada izdvaja 450 tisuća eura

Ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman na jučerašnjoj je sjednici Vlade najavio potporu hrvatskih poreznih obveznika gradnji kapelice u Betlehemu s gotovo pola milijuna eura. Oko iste se odmah digla prašina. Nezadovoljni građani su na društvenim mrežama komentirali kako obnova od potresa u nekoliko hrvatskih gradova stoji i kako su se s tim novcem mogli osigurati lijekovi za djecu koja boluju od rijetkih bolesti.

A kako će izgledati dotična kapelica, objavila je IKA – Informativna katolička agencija.

Radi se o kompleksu od šest kapela koje će se graditi na Pastirskim poljima, a među njima jedna će biti u čast hrvatskih svetaca i blaženika te Majci Božjoj od Kamenitih vrata. Kapela hrvatskih svetaca i mučenika trebala bi se sastojati od dva bogoslužna prostora: kapele na otvorenom kapaciteta 111 sjedećih mjesta te zatvorenog prostora kapaciteta 200 sjedećih mjesta. Obje kapele imat će svoj oltar, a hrvatska će biti najveća i u centralnom mjestu, prenosi IKA, prenosi RTL.

Hrvatska gradi kapelicu u Betlehemu za 450 tisuća eura, stižu žestoke reakcije: “A obnova od potresa stoji”; “Očito teče med i mlijeko”

Najnovije

Još iz rubrike