13.7 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Božinović o covid-putovnicama: Procedura preko Enter Croatia traje još kraće

Božinović o covid-putovnicama: Procedura preko Enter Croatia traje još kraće

Na Graničnom prijelazu Bregana policija je održala prezentaciju provedbe granične kontrole pomoću EU digitalne covid potvrde.

Hrvatska granična policija svoj način rada prezentirala je potpredsjedniku Vlade i ministru unutarnjih poslova Davoru Božinoviću i suradnicima te predstavnicima medija, a potom je ministar Božinović dao izjavu.

“Vidjeli smo demonstraciju ulaska u Hrvatsku s digitalnim potvrdama, vidjeli ste kako je procedura jednostavna. Bitno je da smo sve ono što je integrirano na sustav digitalnih potvrda, integrirali sa sustavom MUP-a i Enter Croatia.

Svi naši gosti koji se prijave na Enter Croatia, na tu platformu mogu uploadati digitalnu potvrdu i taj postupak koji je tamo trajao 20-ak sekundi, tamo će trajati još i kraće.

Jednom kontrolom službenika će sve povezane baze dati automatski odgovor, kroz jedno skeniranje dobit će potvrdu da nije osoba sigurnosno interesantna, da može proći kroz sustav povezan s Interpolom i Europolom i vezan s digitalnom potvrdom”, objasnio je Božinović, prenosi Dnevnik.hr., prenosi N1.

Najnovije

Još iz rubrike