9.2 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Policija zbog skandiranja u Borovu privela 14 osoba i prijavila za kazneno...

Policija zbog skandiranja u Borovu privela 14 osoba i prijavila za kazneno djelo javnog poticanja na nasilje i mržnju

Sve osobe iz grupe koje su skandirale neprimjeren sadržaj privedene su ili se privode u službene prostorije. Kriminalističko istraživanje je u tijeku, piše vukovarsko – srijemska policija.

Vezano uz narušavanje javnog reda i mira jučer u Borovu, policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske tijekom jučerašnjeg dana priveli su u službene prostorije 14 osoba s područja Vukovarsko-srijemske županije, nad kojima se provodi kriminalističko istraživanje zbog sumnje da su počinili kazneno djelo javnog poticanja na nasilje i mržnju opisano u članku 325. stavku 1. Kaznenog zakona, skandirajući neprimjereni sadržaj.

Svi osumnjičeni će danas tijekom dana biti predani pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske, a policija će protiv njih podnijeti kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

U suradnji s drugim policijskim upravama, kriminalističko istraživanje provodi se nad još nekoliko osoba s područja drugih županija, piše policija.

Podsjetimo, skupina BBB-a nacrtala je u subotu uz pratnju policije mural na zidu Veleprometove trgovine u Borovu u spomen masakriranim hrvatskim redarstvenicima. Nakon toga načelnik Borova Zoran Baćanović oglasio se u subotu priopćenjem za javnost u kojem ocjenjuje taj mural nepoželjnim i mještane Borova poziva “da ostanu hladne glave i da ne nasjedaju na ovakvu provokaciju, koja očigledno ima za cilj unošenje nemira”.

U nedjelju rano ujutro, skupina 20-ak mladića položila je vijence na memorijalnom spomeniku 12 redarstvenika. Općina Borovo na svojim Facebook stranicama objavila je dvije snimke na kojima se vide mladići kako prolaze mjestom u nedjelju, na pravoslavni Uskrs i skandiraju i pjevaju.

Baćanović je govorio na Radio Borovu o incidentu s navijačima u Borovu, optužio Ivana Penavu za pogoršanje odnosa, ali i odgovorio Zoranu Milanoviću koji ga je nazvao papkom ustvrdivši da je i on pridonio sadašnjoj situaciji.

VIDEO BBB-i vikali ulicama Borova uz policijsku pratnju, neki su izdvojeni

AUDIO Mural masakriranim redarstvenicima je nepoželjan: Načelnik Borova odgovorio Milanoviću koji ga je nazvao papkom, Penavu optužio za provokacije

Najnovije

Još iz rubrike