25.4 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Kosor: Zaprepašćujuće je ako se načelnik Borova nije htio naći s Milanovićem...

Kosor: Zaprepašćujuće je ako se načelnik Borova nije htio naći s Milanovićem zbog spomenika zločincu Šoškoćaninu, jer je SDSS u koaliciji s HDZ-om

Bivša predsjednica Vlade Jadranka Kosor u Novom danu komentirala je obilježavanje obljetnice Bljeska u Okučanima. Smatra da se državni vrh trebao pojaviti zajedno i na taj način poslati poruku.

“Mislim da bi bilo važno u suverenoj državi koja je proživjela tako strašan rat, tako strašnu agresiju na ovakve dane, da ono što se zove državni vrh, zajedno dođe na mjesta gdje se slavi, gdje se komemorira i da zajednički pošalju poruku. Pojavljivanje na istom mjestu, isto vrijeme, od ljudi koji predstavljaju državu jest samo po sebi poruka”, rekla je Kosor, dodajući da se, kad je ona bila državna dužnosnica, uvijek dolazilo zajedno.

“Mi smo, bez obzira na razlike, na sukobe, a uvijek je bilo sukoba među dužnosnicima, pogotovo kad bi oni dolazili iz različitih stranaka, ali i kad su iz bili istih, ali na te dane smo se uvijek pojavljivali zajedno. Nismo polagali zajednički vijenac i mislim da oko toga sad mnogi manipuliraju. Svaka delegacija je polagala svoj vijenac, ali smo tamo došli zajedno, u isto vrijeme. To je, ponavljam, poruka o tome da o važnim stvarima za državu mislimo isto”, kazala je.

Kosor je komentirala i poruku iz Ministarstva obrane da će izaslanstva sukcesivno polagati vijence zbog epidemioloških razloga.

“Ta poruka je u najmanju ruku licemjerna. Na ispraćaju Milana Bandića bile su tisuće, nikome to nije stvaralo probleme. Da ne spomenem i neke druge slučajeve, moglo bi se dugo nabrajati. Jedni sad spinaju epidemiološke razloge, a drugi, poput Andreja Plenkovića, govore da nema zajedničkog polaganja vijenaca do kraja mandata. Mislim da je propuštena dobra prilika i u Jasenovcu da se svi zajedno pokažu. Više sam nego sigurna da su bili zajedno u Jasenovcu, da bi nesuglasice do današnjeg dana bila izglađene”, smatra Kosor.

U ove dane obilježava se i obljetnica strašnog masakra u Borovu selu.

“Tog se događaja također moramo sjećati s osobitim pijetetom, dobro je da je predsjednik države otišao ususret toj obljetnici i nekako mi se čini da je u medijskom prostoru propala njegova ideja koja mi se čini jednom od najvažnijih političkih poruka ovih dana o micanju spomenika zločincu Šoškoćaninu s mjesnog groblja u Borovu selu. Milanović je htio razgovarati s načelnikom općine koji se nije htio sresti s predsjednikom, rekao je da se mora konzultirati. Ako je to odbio jer se radi o Zoranu Milanoviću, onda je to zaprepašćujuće, da je to odbio jer je član SDSS-a koji je u koaliciji s HDZ-om”, rekla je Kosor, prenosi N1.

VIDEO Milanović: Zapovjednici u Okučane idu samnom; Načelnik Borova je papak; Nema veće dodvorice od Pupovca; Moj ministar bi već zbog aviona dao otkaz, ali ovo je HDZ

Najnovije

Još iz rubrike