Razlozi peticije “Zahtjev za kadrovskim smjenama” HRT-u: Memorandum 2 „srpski svet“ na djelu

Foto: Dnevnik / HRT

Peticija „Zahtjev za kadrovskim smjenama na HTV-u“ (koja je u privitku ove obavijesti, a u privitku je i popis njezinih potpisnika do danas u 12 h) sročena je i potpisi su prikupljeni nakon što se i zato što se Hrvatska televizija oglušila o izjavu pod naslovom „Porfirijeva dalekovidnica“, a potpisalo ju je šestero potpisnika i poslalo HRT-u, a i drugim medijima.

Pismo javnosti prenijelo je više od 50, uglavnom elektroničkih, medija, na prostoru Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Porfirije: Jasenovac mora biti oslobođen svake vrste politizacije

U toj izjavi potpisnici su argumentirali zbog čega smatraju da je davanje prostora patrijarhu SPC-a u središnjem Dnevniku HTV-a 19. ožujka krupan novinarski i urednički propust, a vjerojatno i smišljen čin, kojim se na nedopustiv način u udarnom vremenu tretira pitanje kanonizacije bl. Alojzija Stepinca i falsifikatorski pristupa drugim bitnim temama novije povijesti. U pismu je izražen i zaziv sv. Josipu, zaštitniku Hrvatske, „da nas zaštiti i od ovakvih intervjua i emisija na Hrvatskoj radio televiziji, koju pretplatnici ne plaćaju da proizvodi loš i štetan program!“ Potpisnici su dodali kako su uvjereni „da većina pretplatnika i gledatelja očekuje ispriku i odgovornost, pa i smjene i ostavke na HRT-u“.

Na tu izjavu vodstvo HRT-a posve se oglušilo. Dapače, postupilo je neprofesionalno, neobjektivno i arogantno time što je u svojim televizijskim i radijskim informativnim emisijama i na teletekstu prešućivalo tu izjavu i ignoriralo sve kritičke glasove.

I druga središnja javna medijska ustanova, Hrvatska izvještajna novinska agencija (Hina), prešutjela je tu izjavu, odnosno nije javnost informirala o njoj, čime je pokušala onemogućiti mnoštvu svojih pretplatnika i korisnika da za nju uopće doznaju.
Obje te medijske javne kuće takvu su uređivačku politiku nastavile i nakon što su izjavu „Porfirijeva dalekovidnica“ prenijeli mnogi mediji u Hrvatskoj i izvan nje, pri čemu je izjava prenošena u cijelosti ili u velikim dijelovima u nekima od najčitanijih srbijanskih medija. One su ignorirale i negodovanja brojnih drugih građana, a isto tako i kritičke izjave i komentare koji su se pojavili u javnosti.

Na izjave patrijarha Porfirija reagirao je vrlo kritički postulator kauze za proglašenje bl. Alojzija svetcem Katoličke crkve, mons. dr. Juraj Batelja:

Kritički komentari objavljeni su na nekim uglednim portalima, kao što su primjerice ovi:

Skandalozan četnički diverzantski ispad HTV-a i patrijarha Porfirija


https://direktno.hr/kolumne/evo-sto-je-solo-pjevac-s-dinare-za-hrt-porucio-iz-beograda-o-stepincu-227163/

Šiljo: Kako nam svijest oblikuju prosrpski „hrvatski“ mediji!

Na sve to HRT se sustavno oglušivao i reakcije prešućivao. Zbog te ogluhe vodstva HRT-a na našu izjavu, na druge argumentirane kritike i na jako veliko i rašireno nezadovoljstvo među mnogim Hrvaticama i Hrvatima, a osobito katolkinjama i katolicima, u domovini i inozemstvu, potpisnici izjave „Porfirijeva dalekovidnica“ sročili su građansku peticiju i organizirali prikupljanje potpisa. U njoj su postavili točno određene i konkretizirane zahtjeve. Ona je drugi korak u borbi protiv tvrdokornih medijsko-političkih manipulacija HRT-a, koji je javna ustanova u ingerenciji Hrvatskog sabora i Vlade Republike Hrvatske, i za koju se u Hrvatskoj plaća zakonski obvezna pretplata.

U spomenutom teškom uređivačkom propustu, koji se može razumjeti i kao svojevrsna provokacija, ali i u brojnim drugim pristupima i sadržajima programa HRT-a prepoznajemo već jako dugo s jedne strane elemente i metode nekadašnje komunističke propagande protiv zagrebačkog nadbiskupa i kardinala Stepinca odnosno protiv Katoličke crkve među Hrvatima, a s druge strane potporu monstruoznu kolektivnom okrivljivanju svega hrvatskoga („magnum crimen“), pa i samog bl. Alojzija, kao duhovne i moralne vertikale hrvatskog naroda u doba najgorih totalitarizama, nacizma, fašizma i komunizma. Istodobno, ne vidimo da se na bilo koji način razotkriva odgovornost Srpske pravoslavne crkve za onakvu vrstu zlodjela za kakvu se sustavno okrivljuje subjekte na hrvatskoj strani. Niti da se ta i druga protuhrvatska postupanja kritički sagledavaju.

U uređivačkoj politici HRT-a prepoznaje se dakle promicanje interesa Srbije, a ne Hrvatske, Srpske pravoslavne crkve, a na Katoličke crkve među Hrvatima. Prepoznajemo vrlo česte priloge koji služe održavanju velikosrbijanskih mitova, laži i prešućivanja odgovornosti srpsko-pravoslavne i općenito srbijansko-srpske strane za zbivanja iz razdoblja 1918.-1941., 1941.-1945., 1945.-1990., 1991.-1995., kao i od 1995. do danas. Slikovito rečeno, ni Porfirijevo i drugih pravoslavnih svećenika pjevanje pjesama u pohvalu notornom četnikom zločincu Momčilu Đujiću ne nailazi ni na kakav kritički tretman na HRT-u niti se od episkopa SPC-a traži da se odrede prema bilo verbalnom ili stvarnom zločinaštvu činjenom u ime ideje velike Srbije, bilo prema izvršenim ’etničkim čišćenjima’ s elementima genocida nad hrvatskim i susjednim narodima. Očito je da se takvom uredničkom politikom danas svjesno i ciljano ide naruku današnjoj službenoj srbijanskoj, svesrpskoj i svetosavskoj ideologiji o „srpskom svetu“ (Memorandum 2), koja implicira političke, gospodarske, medijske i teritorijalne aspiracije i pretenzije.

Svi koji su potpisali peticiju opetuju već izrečeni zahtjev za utvrđivanjem odgovornosti na HRT-u, za smjenama i ostavkama svih odgovornih i za temeljitu promjenu politike, smjera i uređivačke koncepcije hrvatske nacionalne radiotelevizije, koja je spram vlastite države i njezina matična naroda (p)ostala uvelike anacionalna, a u nekim dimenzijama i opasno protunacionalna.
Peticiju je svojim potpisima poduprlo više od petsto potpisnika, uglavnom iz Hrvatske, ali i iz izvandomovinstva.

Peticiju su potpisali predstavnici svih slojeva hrvatskoga društva, među kojima su umirovljeni hrvatski generali i admirali, biskup, akademici, sveučilišni profesori, magistri i doktori znanosti, književnici, urednici, novinari, branitelji i predstavnici udruga, Hrvati izvan Republike Hrvatske, oni iz Bosne i Hercegovine i drugih europskih i prekooceanskih država.
Tekst peticije i popis potpisnika peticije stavljamo na raspolaganje širokoj javnosti, osobito medijima, njihovim urednicima i suradnicima.

U Zagrebu, dne 27. ožujka 2021.

general bojnik u miru Ivan Tolj
general bojnik u miru Ivan Kapular
admiral u miru Davor Domazet Lošo
prof. dr. sc. Andrija Hebrang, pričuvni general
prof. dr. sc. Slobodan Prosperov Novak
akademik Josip Pečarić
književnik Zdravko Gavran

ZAHTJEV ZA KADROVSKIM SMJENAMA NA HTV-u

(tekst peticije)

Već ionako prepunu čašu prelilo je dovođenje srbijanskog patrijarha Porfirija u udarni Dnevnik HTV-a 19. ožujka, na katolički blagdan svetog Josipa, zaštitnika Hrvatske, da bi beogradski gost bez ijednog argumenta osporavao kanonizaciju bl. Alojzija Stepinca i bio prikazan kao vrhovni moralni i povijesni arbitar.

Zatim je čašu našega strpljenja još jednom prelilo, očito sinkronizirano, dovođenje prof. dr. Ive Goldsteina 21. ožujka u emisiju NU2 HTV-a, da bi i on govorio protiv zagrebačkog nadbiskupa, žrtve komunističkog totalitarizma, katoličkog kardinala i hrvatskog mučenika i blaženika Alojzija Stepinca.

Osim toga, gost je omalovažavao prvog predsjednika i utemeljitelja suvremene hrvatske države Franju Tuđmana te iznosio svoja poznata naklapanja o novijoj povijesti i sadašnjem stanju, uključujući zahtjev za političkom detuđmanizacijom. Na što su izostale službene reakcije, isto kao što izostaju kada je riječ o valu očitog mentalnog i propagandnog vraćanja na stanje unutarjugoslavenskih odnosa i obnove “bratstva-jedinstva”.

Ti događaji potvrdili su još jednom u nepreglednom nizu takvih uredničkih postupaka da Hrvatska radiotelevizija kao javna ustanova ne služi temeljnomu nacionalnom dobru ni objektivnom informiranju i tumačenju događaja, kao svrsi svoga postojanja, nego služi stranim, pristranim, partikularnim, manjinskim i manipulativnim interesima.

Osim toga, voditelj emisije NU2 monopolizirao je i praktički privatizirao taj udarni termin i tu emisiju, koju uređuje s neskriveno ljevičarskih i općenito neobjektivnih i dubioznih pozicija. On izborom pozvanih omogućuje to da se vrlo često mogu čuti uvrjedljive izjave na račun onoga što velik dio hrvatskog naroda smatra i osjeća vrijednim opće zaštite i poštovanja u hrvatskoj državi.

Javni medijski servis u svim je demokracijama usklađen s temeljnim nacionalnim vrijednostima i organiziran tako da razmjerno zastupa spektar većinskih i manjinskih skupina. Kod HRT-a je stanje više nego obrnuto. Dakle, tražimo da nacionalna javna tv zastupa one vrijednosti koje dijeli većina našega naroda. U protivnomu, zahtijevat će se pokretanje zakonodavnog postupka rasformiranja takve središnje javne medijske ustanove, koja se k tomu u izboru vijesti i sadržaja pokazuje i potvrđuje ne kao nacionalna, nego kao uvelike antinacionalna, i kao nenarodna. Ona ne valorizira objektivno političke i svjetonazorske različitosti hrvatskoga društva ni biračkog tijela (kojega znatan dio živi izvan granica Hrvatske) niti odražava objektivne razmjere među svima onima koji ju plaćaju. Utoliko je riječ o aktivističkom mediju u službi točno određenih političkih opcija i svjetonazora.

Zbog svega toga zahtijevamo sljedeće:

1) Suspendiranje novinara Dragana Nikolića, smjenjivanje urednika Dnevnika HTV-a od 19. ožujka i svih odgovornih po vertikali za taj i takav i za druge uredničke promašaje na HRT-u.

2) Razrješenje urednika emisije NU2 Aleksandra Stankovića i postavljanje na njegovo mjesto čovjeka koji je blizak većinskim pogledima i naziranjima gledatelja i ukupne biračke i nebiračke populacije. Ako je Stanković mogao puna dva desetljeća, od godine trećejanuarskog političkog preokreta, voditi tu emisiju kao nedodirljiva veličina, krajnje je vrijeme da tu emisiju vodi nepristranija i objektivnija osoba.

3) Ostale kadrovske i organizacijske promjene kako bi se Hrvatsku televiziju uskladilo s očekivanjima demokratske većine hrvatskoga političkog naroda i s njezinim ustavnim, zakonskim i statutarnim zadaćama.

U Zagrebu, prikupljanje potpisa dovršeno 27. ožujka 2021.

U ime svih potpisnika peticije, za autentičnost njezina sadržaja jamče:

general bojnik u miru Ivan Tolj
general bojnik u miru Ivan Kapular
admiral u miru Davor Domazet Lošo
prof. dr. sc. Andrija Hebrang, pričuvni general
prof. dr. sc. Slobodan Prosperov Novak
akademik Josip Pečarić

POTPISNICI:

1. dr. Miroslav Aberle
2. prof. dr. sc. Neda Aberle
3. Duško Abramović, Mississauga, Ont. Canada
4. Nevena Abramović, Mississauga, Ont. Canada
5. Kata Andrijević
6. Anton Antolović, Zagreb
7. Dragica Antolović, Zagreb
8. Helena Antolović, Zadar
9. Lovro Antolović, Zadar
10. Martina Antolović, Zagreb
11. prof. emeritus. dr. sc. Pero Aračić, Đakovo
12. akademik Ivan Aralica
13. dr. sc. Mato Artuković, povjesničar, Slavonski Brod
14. don Miljenko Babaić
15. Ante Babić, dipl. ecc.
16. Damir Babić, Borovo Naselje
17. Iva Babić, dipl. teolog
18. Ivana Babić, prof.
19. Marijan Babić, dipl. ecc.
20. Marijana Babić, prof. hrvatskog jezika i povijesti,
21. Mila Babić, mr. iur.
22. Nevenka Babić
23. Ilija Bagarić, dr. med.
24. Ante Bajlović, Zagreb
25. Josip Bajlović, Zagreb
26. Magdalena Bajlović, Zagreb
27. Marcelino Bajlović, Zagreb
28. Mario Bajlović, Zagreb
29. Martin /Ivo/ Baković
30. Zrinka /Marijan/ Baković
31. Ivan Banožić, Vinkovci
32. Marko Baotic, Work Preparation Manager
33. mag. iur. Ante Baraba
34. Josip Barbetti, dipl. ing., Milton, Canada
35. Tomislav Baričević, župnik
36. Ivan Barić
37. Ana Barišić, V. Gorica
38. Ankica Barišić, Poljska
39. Ante Barišić, Poljska
40. Ivica Barišić, Poljska
41. Mateja Barišić, Poljska
42. Miro Bartulica, Zagreb
43. Mira Tecilazić Bašić, sutkinja Županijskog suda u mirovini
44. Đurđica Bastjančić, prof.
45. Iva Bastjančić, nastavnica
46. Ivan Bastjančić, dipl. ing.
47. Darko Daran Bašić hrvatski branitelj, glavni urednik portala Hrvatsko nebo
48. Nikola Bašić pisac, Vis
49. prof. Tomislav Batinić, Sarajevo.
50. dr. sc. Zlatko Begonja, povjesničar
51. Lili Benčik, kolumnist, hrvatskepraviceblog.com
52. Joan Beram, St Ives, NSW Australia
53. Tomislav Beram, Sydney, Australia
54. Davor Bergam, Dubrovnik
55. Pasko Bete, Dubrovnik
56. Mate Bilić, Zagreb
57. Josip Bilić Prcić, odvjetnik
58. Stjepan (Vladimir) Biondić, mag. prava
59. dr. sc. Ante Birin, povjesničar
60. Anica Bobetić, Zagreb
61. Tomislav Bolanča, Zadar
62. Damir Borovčak, dipl. ing., Zagreb
63. Dragan Bosanac, Borovo Naselje
64. Marin Bošković, dipl. ing. elektrotehnike
65. Tea Bošković, učiteljica razredne nastave
66. Ivan Bradvica, dipl. ing., književnik
67. Tomislav Brekalo, umirovljeni narednik HV i predsjednik HIKO (Hrvatska iseljenička kulturna organizacija) Essen, NRW, Njemačka
68. Emilija Britčević, Split
69. Mladen Britčević, Split
70. general dr Kornelije Brkić
71. Ana Bulaja
72. Ante Bulaja, Sv. Nedjelja
73. Josipa Bulaja
74. Jure Bulaja, Sv. Nedjelja
75. Luka Bulaja, Sv. Nedjelja
76. Mara Bulaja
77. Marko Bulaja
78. Mateja Bulaja, Sv. Nedjelja
79. Matija Bulaja
80. Mihaela Bulaja, Sv. Nedjelja
81. Ruža Bulaja, Sv. Nedjelja
82. Vjeko Bulaja, Sv. Nedjelja
83. dr. sc. Miljenko Buljac
84. Adolf Buntić, Zagreb
85. Ana-Marija Buntić, Zagreb
86. Dubravka Buntić, Zagreb
87. Matej Buntić, Zagreb
88. Nika Buntić, Zagreb
89. Jadranka Burazin, prof., Split
90. Jozo Burazin, kap. duge plovidbe, Split
91. dr. Jure Burić, bivši župan i saborski zastupnik
92. Anđelko Burilo, Zagreb
93. Valentin Burilo, Vukovar
94. Mario Butigan, Nuštar
95. brigadir, Eduard Butijer, Dugo Selo
96. Juraj Cigler, dipl. inž. građ., Čakovec
97. Milan Ciliga, dipl. ing. el.
98. Petar Cvitanušić, Zagreb
99. general Ljubo Ćesić Rojs
100. izv. prof. dr. sc. Alojz Ćubelić, Katolički bogoslovni fakultet
101. Jozo Ćuk, dugogodišnji predstavnik Hrvata u Australiji
102. general Mile Ćuk
103. Iljko Ćurić, Zagreb
104. Ivo Ćurić, Zagreb
105. Ana Ćurković, Zagreb
106. Ante Ćurković, Zagreb
107. Danijela Ćurković, Zagreb
108. Dijana Ćurković, Zagreb
109. Ivan Ćurković, Zagreb
110. Ivana Ćurković, Zagreb
111. Marko Ćurković, Zagreb
112. Petar Ćurković, Zagreb
113. Tihomir Ćurković, Zagreb
114. Jelena Ćurković Zagreb
115. Tomislav Ćurković, Zagreb
116. izv. prof. dr. sc. Ivica Čatić
117. Brane Čavar, Zagreb
118. Jozo Čavar, Vinkovci
119. Marinko Čavka, Knin
120. prim Jasna Čepin Bogović, dr. med.
121. don Lazar Čibarić
122. prof. dr. sc. Marin Čikeš, redoviti profesor u miru Sveučilišta u Zagrebu
123. Ante Čirko, Unna
124. prof. dr. sc. Alojzije Čondić, Katolički bogoslovni fakultet, Split
125. Željko Čorak, Borovo Naselje
126. Florijan Čulina, Zagreb
127. Ante Čulo, Sv. Nedjelja
128. Božo Čulo, Sv. Nedjelja
129. Fran Čulo, Sv. Nedjelja
130. Franjka Čulo, Sv. Nedjelja
131. Ivan Čulo, Sv. Nedjelja
132. Josip Čulo, Sv. Nedjelja
133. Luka Čulo, Sv. Nedjelja
134. Marija Čulo, Sv. Nedjelja
135. Mate Čulo, Sv. Nedjelja
136. Melita Čulo, Sv. Nedjelja
137. Petra Čulo, Sv. Nedjelja
138. Prof. dr. sc. Vera Čuljak
139. Srećko Čuljak
140. dr. sc. Ante Čuvalo, Ždrelac (Pašman)-Chicago
141. Ivica Daničić, Borovo naselje
142. mr. sc. Mladen Deletis
143. Diana Delonga
144. Franko Delonga
145. Ivo Delonga
146. Jadranka Delonga
147. Marina Delonga
148. Marko Delonga
149. Alen Distler, Borovo Naselje
150. Dragica Distler, Borovo Naselje
151. Ivan Distler, Borovo Naselje
152. Tihomir Distler, Borovo Naselje
153. Mario Divić, Imotski
154. Željko Dokonal, Borovo Naselje
155. admiral Davor Domazet Lošo
156. Zvonimir R. Došen, Kanada
157. dr. sc. Miro Dorešić
158. Zdenka Dorinko, Melbourne
159. Tomislav Držić, novinar i urednik Hrvatskog tjednika
160. Marija Dubravac, hrvatska pjesnikinja, Brisbane
161. Tomislav Dudić, Vukovar
162. Malkica Dugeč, književnica
163. Stipe Ćipa Dukić, katolički svećenik
164. Viktor Dukić
165. Drago Duvnjak, dipl. ing. građ.
166. Jela Dužnović
167. Anđelko Đerek, pukovnik, Zagreb
168. Ljubomir Đukić, Vinkovci
169. prof. dr. sc. Neven Elezović
170. prof. dr. Damir Eljuga, predsjednik Hrvatske lige protiv raka, Karlobag
171. Ljerka Eljuga, dr. primarius, Karlobag
172. Adrijana Franjkić, Knin
173. Tomás Frkovic, Argentina
174. Stjepan Furdek, Sydney, Australia
175. Helena Galjer, Dubrovnik
176. Mladen Galić, dragovoljac Domovinskog rata, Split
177. Željko Galinović, Vinkovci
178. Zdravko Gavran, književnik
179. Gordana Gavranović, Borovo Naselje
180. Josip Gavranović, Borovo Naselje
181. Petar Gelo, Melbourne
182. Ivica Gilić, Borovo Naselje
183. Danica Glavaš
184. Vlado Glavaš
185. Krunoslav Gliha, umirovljenik, V.Gorica
186. Mladen Glowatzky, dipl. ing. građ.
187. Branko Govedarica, Dubrovnik
188. Violeta Grdić, Vukovar
189. Berislav Gregorić, predsjednik udruge policije branitelja Jastrebarsko
190. Zorica Gregurić, predsjednica Udruge zagrebački dragovoljci branitelji Vukovara
191. Matija Grgat
192. Ivica Grgić, Osijek
193. Vinko Grgić, prof.
194. Nikša Grljević, Dubrovnik
195. Ruža Grozdanić, Zagreb
196. mr.sc. Marko Grubišić , predsjednik Hrvatskog društva političkih zatvorenika, professor emeritus Vinko Grubišić, dopisni član HAZU
197. Anđelka Gverić, Zadar
198. Mile Gverić, Zadar
199. Ivica Hapan, Dubrovnik
200. Mirko Hasenay, Buenos Aires, Argentina
201. Branko Haubrich
202. prof. dr. sc. Andrija Hebrang, pričuvni general
203. Davor Hitri, Borovo Naselje
204. Stjepan Hodak, Sesvete
205. Željko Hodak, Borovo Naselje
206. Dragana Horg, Borovo Naselje
207. Vesna Horg, Borovo Naselje
208. Štef Horvat, Borovo Naselje
209. Krunoslav /Marijan/ Horvatić
210. Marija /Mato/ Horvatić
211. Marijan / Ivan/ Horvatić
212. Albin Horvatiček, književnik
213. Ivan Hovanjec, Vinkovci
214. Branko Hrkač, sam. umjetnik
215. Josip Hrkač, Borovo Naselje
216. Ivan Hrvoić, Kanada
217. Brigadir, Werner Ilic, Zagreb
218. Krešimir Ivanček, akad. slikar-grafičar
219. Jure Ivančić
220. Dubravko Ivanković, Vukovar
221. msc Želimir Ivanović, dipl. ing. el. tehn., dragovoljac, istočna Slavonija, Sunja 91-92.
222. Mile Ivezic, Chicago
223. Zlata Ivezic, Chicago
224. Melita Obeid Ivezic, Chicago
225. David Ivić
226. Alen Jakumetović, Borovo Naselje
227. general Ante Jelavić
228. Tomislav Jelić, novinar, suradnik Hrvatskog tjednika, Zagreb
229. Ivana Jerčinović, dipl. ing. fizike
230. dr. sc. Marko Jerčinović
231. Marko Jovanović, Dubrovnik
232. Snježana Jukić, Zagreb
233. mr. sc. Neven Jurica, veleposlanik u miru
234. Barbara Jurić
235. Filip Jurić
236. Luka Jurić
237. Željko Jurić
238. Ante Jurilj, Borovo naselje
239. Janja Jurišić, Frankfurt
240. don Anđelko Kaćunko
241. Zaviša Kačić, prof.
242. Robert Kajfeš, Nova Gradiška
243. Branko Kalebić, Zagreb
244. Zlatko Kamen, Borovo Naselje
245. general Ivan Kapular, Zagreb
246. Edvina Maras Karačić, dr. med.
247. Mirko Karačić, dr. med.
248. prof. dr. sc. Ivan Karlić, KBF Sveučilišta u Zagrebu
249. akademik Andrija Kaštelan
250. Ivo Kedi, Virovitica
251. Ana Kirchmayer-Wonnemann, Njemačka
252. Marko Kljajić, umirovljenik, Vetovo
253. Nikola Knez, filmski redatelj
254. Mile Kokan, Split
255. Ante Kokotović, Penrith, Australia
256. Stipe Kokotović, Penrith, Australia
257. pukovnik Miljenko Kolobarić, predsjednik HVIDRA-Osijek
258. Zvonimir Kološnjaj, Borovo Naselje
259. Nikša Koncani, dipl. ing., Vodice
260. prof. dr. sc. Ivan Kordić
261. mons. dr. sc. Vlado Košić, biskup sisački
262. Ljudevit Kotnik, dipl. ing. str. u miru
263. Ante Kovač, Split
264. Davor Kovačević, Tomislavgrad
265. Pero Kovačević, pravnik, bivši zastupnik u Hrvatskom saboru
266. Mile Kožul, Zagreb
267. akademik Kuzma Kovačić
268. Mate Krajina, novinar
269. Zdenko Kraljević, Zagreb
270. Marija Krasnec Oršolić, Munchen
271. Zlatko Krasnec, Vukovar
272. Marijana Križan, Zagreb
273. Mirjana Kutle
274. general Marinko Krešić
275. Luka Krilić, povratnik iz iseljeništva
276. Vjekoslav Krsnik, publicist, neovisni komentator
277. fra Ante Kukavica
278. brigadir, Stjepan Kulić, Vinkovci
279. Milan Kurilj, Rijeka
280. prof. dr. sc. Stipe Kutleša
281. prof. dr. sc. Ilij Kuzman
282. Boris Kuzmanovic, Greendale, WI SAD
283. Ivanka Kuzmanovic, Greendale, WI SAD
284. pukovnik Ivan Kvesić
285. Silvija Lažeta, dipl. iur., Zagreb
286. Jerko Lebo, voditelj građevinskih radova
287. Dragica Ledenko, Rijeka
288. Šime Letina
289. Josip Livasić, Sv. Nedjelja
290. Ive Livljanić, veleposlanik u miru
291. Ilija Lončar, Glavni tajnik IO HSK-a za Benelux, Nizozemska
292. Antonio Lovasić, Sv. Nedjelja
293. Djurdja Lovasić, Sv. Nedjelja
294. Josip Lovasić, Sv. Nedjelja
295. Kristian Lovasić, Sv. Nedjelja
296. Slavko Lovasić, Sv. Nedjelja
297. Stjepan Lovasić, Sv. Nedjelja
298. Tomislav Lovasić, Sv. Nedjelja
299. Helena Lovrić
300. Ivana Lovrić
301. Marija Lovrić
302. Petar Lovrić
303. Zdravko Lozar, Berlin
304. Anda Luburic
305. Zvonimir Luburić, Oakville Ont. Canada
306. Ilija Lukanović, teolog i diplomat
307. Marija Lukić, Velika Kopanica
308. Josip Lulić, Nova Gradiška
309. Božo Ljubić, Karlobag
310. Mira Magaš, umirovljenica
311. doc. art. Marko Magdalenić, KBF Sveučilišta u Zagrebu
312. Blažena Magdić, umirovljenica
313. Ivan Magdić, časnik HV-a u mirovini
314. Diana Majhen
315. Marijan Majić
316. mr. Hrvoje Majhen
317. Veselko Malekinušić, Borovo Naselje
318. Vesna Maletić
319. Mijo Maljković, inovator, Požega
320. mr.sc. Ivan Mance, Zagreb
321. Ankica Mandarić, dipl. ecc. u mirovini, Mostar
322. Jasna Mandić, Zagreb
323. Krešimir Mandić, Zagreb
324. Zdravko Mandić, Zagreb
325. Radoslav Marić, MD
326. Zvonimir Marić, sveučilišni profesor u miru
327. Hrvoje Markasović, Vinkovci
328. Verica Marković, Vukovar
329. general Mladen Markač, Zagreb
330. brigadir, Ivan Markešić
331. Marija Markić, CTC
332. Marinko Markić, Toronto
333. Slobodan Markić, P. Eng
334. Josip Maršić
335. Tonko Martinis
336. Goran Marunček, Vinkovci
337. Verica Marunček, Vinkovci
338. Zoran Marunček, Vinkovci
339. Pater Vinko Maslać, Dubrovnik
340. Maro Masle, Dubrovnik
341. Mario Matančević, Borovo Naselje
342. Hrvoje Mateša
343. Josip Mateša, Vodice
344. Vedran Matić, Borovo Naselje
345. Ante Matić, Borovo Naselje
346. Ante Matijević, Split
347. Franjo Matošević, Zagreb
348. Cecilija Matuško
349. Goran Mazić, Dubrovnik
350. Berislav Medić, Vinkovci
351. mr. sc. Božo Medić
352. general dr. sc. Miroslav Međimorec
353. Blaž Mešin, dipl. ing., Zagreb
354. Mike Ivan Mikec
355. general Mladen Mikolčević, Nova Gradiška
356. prof. dr. Luka Milas, znanstvenik i sveučilišni profesor u miru
357. Ljerka Milas, prof.
358. Zvonko Milas, Zagreb
359. Drago Miota, Virovitica
360. Marija Miota, Virovitica
361. Ljiljana Mišljenac, Bijelo Brdo
362. Marija Modrić, Zagreb
363. Marica Morić, Split
364. Anđa Mrđen, Borovo Naselje
365. Gorostas Mrđen, Borovo Naselje
366. Marin Mrđen, Borovo Naselje
367. Igor Naletilić, Borovo Naselje
368. Stjepan Njergeš, Borovo Naselje
369. Danka Nemaric
370. prof. dr. sc. Milan Nosić
371. Javor Novak, hrvatski književnik i publicist, član Upravnog odbora HKV-a
372. Alfred Obranić, dipl. ing. u miru
373. Darko Omrčen, dipl. ing. elektrotehnike
374. Oreč Željko, Zagreb
375. Ivica Orešković, Zagreb
376. Josip Osrečki, Vinkovci
377. Mario Marcos Ostojić
378. Ivan Ozanic, Oakville, Kanada
379. Snježana Patko, Vukovar
380. dr. Ing. Marijan Papić, Vancouver, B.C., Canada
381. Miroslav Papić, dipl. ing. stroj., član HNES-a, Zagreb
382. Milan Pavich Vukina, Lukovčak
383. mr. Alojz Pavlović, dipl. ing., književnik
384. Ljiljana Pavlović, Borovo Naselje
385. Mladen Pavković, novinar i publicist
386. Vladimir Pavletić, Generalski Stol
387. prof. dr. sc. Davor Pavuna
388. Ankica Pečarić, prof.
389. akademik Josip Pečarić
390. Dragutin Pećek, Zagreb
391. Ivan Penava, gradonačelnik Vukovara
392. Miroslav Penava, Požega
393. Željko Penava, Molvice
394. Stipan Perić, dipl. oec., Tomislavgrad
395. Anto Periša
396. Franjo Miroslav Perkovic, dipl. arh., Zagreb
397. dr. sc. Damir Pešorda, književnik
398. Alojzije Petracic, umirovljenik
399. Mr. sc. Andrija Petrović, projekt manager, Zagreb
400. Ivan Petrović, Borovo Naselje
401. Marinko Pezer, Zagreb
402. Stipo Pilić, prof.
403. Silvio Pinter, Vinkovci
404. Tomislav Pipunić, Melbourne, Australia
405. Nenad Piskač, književnik
406. Mile Pletikosa, P. Eng.
407. Katica Plišić, Bern
408. Miljenko Plišić, Bern
409. Ivo Poljak
410. Tomislav Poljičanin, Borovo Naselje
411. Siniša Posarić, književnik
412. general Ivica Primorac
413. Vera Primorac, književnica
414. Mladen Prkačin, HRVI, Solin
415. prof. dr. sc. Slobodan Prosperov Novak
416. general Željko Prpić, dipl. ing. str. u mirovini
417. Silvija Pršlja, Zagreb
418. mr. sc. Sonja Radionov, dipl. ing.
419. Ivo Radman, Velika Gorica
420. pukovnik, Damir Radnić, Zagreb
421. Marko Radoš, Zagreb
422. Ante Rakić
423. prim. Miljenko Raos, dr. med.
424. brigadir, Ivan Rašić, Zagreb
425. Ante Rašić, Osijek
426. Pero Rašić, Borovo Naselje
427. dr. sc. Stjepan Razum, povjestničar i arhivist
428. Antonio Rebić-Čulo, Sv. Nedjelja
429. Božidar Rebić-Čulo, Sv. Nedjelja
430. Petra Rebić-Čulo, Sv. Nedjelja
431. Ruža Rebić-Čulo, Sv. Nedjelja
432. Danijel Rehak, predsjednik društva logoraša
433. Branko Reić, dipl. ing. građ.
434. Danijel Rimac, Borovo Naselje
435. Antun Rom, Glina
436. Josip Romić, Nova Gradiška
437. general Renato Romić, Virovitica
438. Neda Rosandic Saric – veleposlanica u miru
439. Herve Rousseau, Francuz iz Zagreba
440. Božidar Ručević, dipl. inž. u miru iz Zagreba
441. Zorica Rukavina, prof., Zagreb
442. prof. emerit. Zvonko Rumboldt, Split
443. Ivica Rupčić, Vinkovci
444. Iva Sablić, Borovo Naselje
445. Zoran Sablić, Borovo Naselje
446. dr. rer.soc.oec., Blaženko Segmanović
447. Marija Senjić, Sesvete
448. Niko Senjić, Sesvete
449. Velimir Slavić, Vinkovci
450. dr.sc Goran Slipac, Zagreb
451. Marija Skender, Sydney, Australia
452. Josip Skender, Sydney, Australia
453. Jakov Skočibušić, prof., umirovljeni veleposlanik, Split
454. Masa Skondro Vrzina, Sydney, Australia
455. mr. sc. Marina Skrobica
456. Dubravka Smiljan
457. Ivica Smiljan
458. Davorin Smokrović
459. Renato Smokrović, Starigrad-Paklenica
460. Željko Soldo inž. el., Zagreb
461. prof. emeritus dr. sc. Ivo Soljačić
462. Stefan Sosa, Bad Liebenzel, Germany
463. Damir Stahor, Dubrovnik
464. Mirko Strabic
465. Dominik Stamać, dipl. ing. u mirovini
466. dr. sc. Josip Stjepandić, predsjednik HAZUD-a
467. Edvin Strgačić LLB Pravni fakultet Zagreb, owner of Can Cro Accounting business Toronto
468. Vera Strgačić, dipl. ing., Farmaceutski Fakultet Zagreb, University of Toronto, Faculty of Education
469. Zoran Strmota, Vinkovci
470. Ante Šare, dipl. ing. elektotehnike
471. Stanko Šarić, dipl. ing., glazbenik
472. Jagoda Šećer, Split
473. Stjepan Šešelj, književnik
474. Ilija Šikić, pjesnik
475. general Željko Šiljeg, Zagreb
476. Dobroslav Šimović, dipl. iur.
477. Mario Škegro, Ivankovo
478. Dipl. ing. Ivica Škiljo
479. Ivan Šmit, Borovo Naselje
480. mr. sc. Niko Šoljak, predsjednik Hrvatskog svjetskog sabora
481. Stjepan Šooš, Bad Liebenzel, Germany
482. Zoran Šorli, Vinkovci
483. Nikola Štedul
484. st. brigadir, Marinko Štrbac, Novoselac
485. Ante Nadomir Tadić Šutra, prof., Knin
486. Krešimir Tičić, dipl. ing. arh., arhitekt i pisac
487. Đuro Tikvica, pijanist, red. prof. Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu
488. Kap. Eduard Tkalcic, Hong Kong
489. dr. sc. Marko Tokić, Mostar
490. Benjamin Tolić, filozof i publicist
491. general Žarko Tole, Split
492. general Ivan Tolj, književnik
493. Josip Tolj, mag. iur, odvjetnički vježbenik
494. Jozo Mario Tolj, katolički svećenik u miru
495. Mato Toman, Bjelovar
496. Alen Tomašević, Dubrovnik
497. Rudi Tomić
498. Danijel Tordinac, Borovo Naselje
499. Goran Trdin, Osijek
500. Damir Tučkar, dipl. inž.
501. Stjepan Tuđman, dipl. ecc.
502. Zvonimir Josip Tumbri, dipl. ing. građ.
503. mr. sci. Gordana Turić, bivša zastupnica u Hrvatskom državnom saboru
504. Vera Uglešić, prof.
505. Ivan Valek, arhitekt
506. Zvonimir Veselje, Borovo Naselje
507. prof. emer. dr. sc. Ivica Veža
508. Đuro Vidmarović, prof.
509. Paula Viher, Križevci
510. brigadir Ilija Vincetic, Zadar
511. Zdravko Vlaić, dipl. ing., Zagreb
512. Margarita Vrbanović, prof.
513. Stjepan Vrbanović
514. Domagoj Vrčak, Zagreb
515. Krešo Vujević
516. Antonio Vukan, Borovo Naselje
517. Danijel Vukasović, Dubrovnik
518. Ivan Vukić
519. Krešimir Vukić
520. Marija Vukić
521. Tomislav Vuković, novinar
522. Ante Vukušić, Dubrovnik
523. Darko Vukušić, Dubrovnik
524. Mirjana Vrsalović, mag. farm.
525. Miljenko Zadro, Borovo Naselje
526. Zlatko Zaoborni, Borovo Naselje
527. Ana Zeko, Baška Voda
528. brigadir Marinko Zelenika, Zagreb
529. Darko Zlodi, Zagreb
530. brigadir Drago Zrinušić, Zadar
531. Vlasta Zubčić, dizajner, Zagreb
532. Zlatko Zubković, Vinkovci
533. mr. Miljenko Žagar, veleposlanik u miru
534. Ana Žanić, Vinkovci
535. Nikša Žarak, Dubrovnik
536. Kata Žarko, S. Kraljevec
537. Marko Žarko, S. Kraljevec
538. Nediljko Žarko, S. Kraljevec

Peticija je OVDJE

Share This Article