2.4 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo Vikend-lockdown u Srbiji, zatvoreno je gotovo sve. Raste broj zaraženih u BiH

Vikend-lockdown u Srbiji, zatvoreno je gotovo sve. Raste broj zaraženih u BiH

U Srbiji je točno u podne na snagu stupio svojevrsni vikend-lockdown tijekom kojeg su otvorene samo trgovine prehrambenim proizvodima, ljekarne, benzinske postaje i još par izuzetaka.

Nove mjere za suzbijanje epidemije koronavirusa na snazi su sve pod ponedjeljka u 6 sati ujutro.

Do tada bit će zatvoreni svi ugostiteljski objekti, a neće raditi ni kozmetički i frizerski saloni, dječje igraonice, teretane, sportski objekti…

Također, nakon 12 sati mogu raditi privatne zdravstvene ustanove, laboratoriji, veterinarske ambulante i stomatološke ordinacije, javlja B92.

Djelatnost dostave hrane moguća je 24 sata dnevno, dok je šalterska prodaja hrane i pića zabranjena do ponedjeljka ujutro.

Kazališta mogu raditi do 21 sat, a unaprijed zakazani sportski događaji mogu se održati, ali bez publike.

Epidemiolog Predrag Kon rekao je u petak da će nove mjere u suzbijanju širenja koronavirusa tokom predstojećeg vikenda svakako poboljšati epidemiološku situaciju. Ipak, kako kaže, efekti će biti vidljivi tek krajem sljedećeg tjedna.

“Važno je šta će se događati sljedeći tjedan, a istovremeno u utorak imamo novi sastanak”, kaže Kon.

Uz Srbiju, broj zaraženih raste i u susjednoj Bosni i Hercegovini. U posljednja 24 sata zabilježeno je 985 novozaraženih od 3398 zatraženih, a 19 osoba je preminulo. Jučer je pak u BiH zabilježeno 621 novozaraženih, a preminulo je 28 ljudi, prenosi Dnevnik.hr

Najnovije

Još iz rubrike