4 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo Naši susjedi traže zatvaranje granica: Brojke su stravične, zdravlje građana u ozbiljnoj...

Naši susjedi traže zatvaranje granica: Brojke su stravične, zdravlje građana u ozbiljnoj je opasnosti

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović traži zatvaranje granica Crne Gore zbog pogoršane epidemiološke situacije.

Milo Đukanović naveo je da je situacija iz travnja i svibnja, kada je situacija u drugim zemljama bila katastrofalna i kada je vladajućima izjavljivao sućut, sada crnogorska realnost.

Napomenuo je da su sada više nego ikada potrebni sustavan pristup, timsko djelovanje nadležnih institucija, profesionalnost, efikasnost i solidarnost u obavljanju svih poslova.

“Zatvaranje granice za ulazak u Crnu Goru bez PCR testa, kao i ubrzanje procesa imunizacije stanovništva u interesu je efikasnije i dugoročnije zaštite zdravlja stanovništva. Da bismo uspjeli u tome, moramo se uzdići iznad svih podjela, zaboraviti na međusobne optužbe i na sve razlike i nesuglasice političke i druge prirode, pokazati da smo kao društvo dorasli ovom izazovu i vremenu u kojem živimo”, kazao je Đukanović, prenosi b92.

“Stravične brojke o svakodnevnom porastu broja umrlih i zaraženih ne smiju nikoga u Crnoj Gori ostaviti ravnodušnim”, kazao je Đukanović i dodao da je “zdravlje građana u ozbiljnoj opasnosti”, prenosi Dnevnik.hr

Najnovije

Još iz rubrike