31.2 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Alarmantno stanje u Bilicama: U splitski zatvor prodro je korona virus, zaraženi...

Alarmantno stanje u Bilicama: U splitski zatvor prodro je korona virus, zaraženi su i zatvorenici

U posljednjih 24 sata, jedan zatvorenik Zatvora u Splitu primio je pozitivan nalaz na SARS-CoV-2 što je razlog za određivanje samoizolacije osobama lišenim slobode s kojima je ostvario kontakte – ustvrdili su u Upravi za zatvorski sustav pri Ministarstvu pravosuđa i uprave u subotu.

Osim zatvorenicima, samoizolacija je određena i za službenike Zatvora u Splitu, pravosudne policajce i strukove učitelje, zbog kontakta sa zaraženim. Kako 24sata neslužbeno doznaje na virus su pozitivne i ekonomistica i dvije djelatnice zaposlene u kantini. Najvjerojatnije je neka od njih zarazila i zatvorenika koji je zaposlen u kantini a on je potom virus, vjerojatno, prenio i na pravosudnog policajca koji ga je pratio.

Problem je, u tome što se zatvorenik kretao svuda po zatvoru dostavljajući ostalim zatvorenicima stvari koje su naručivali iz kantine pa bi broj zaraženih za koji dan mogao biti i veći. U zatvoru je, inače, oko 180 zatvorenika.

Nakon saznanja da je korona virus ušao u zatvor u upravi su odlučili testirati sve zaposlenike osim, neslužbeno se doznaje, pravosudnih policajaca. Točnije, testirali su jednog koji je bio u kontaktu sa zatvorenikom iz kantine. Dio zaposlenika završio je u samoizolaciji – među njima i četiri pravosudna policajca.

– U odnosu na stanje sigurnosti i općenito funkcioniranje Zatvora, preraspodjelom službenika osiguran je normalan rad i svakodnevno funkcioniranje – tvrde u Ministarstvu pravosuđa i uprave, pišu 24sata.

Najnovije

Još iz rubrike