Osijek: Jedan novi slučaj zaraze

Prema podacima Nacionalnog stožera u petak u Hrvatskoj nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze korona virusom. U subotu dolaze novi podaci lokalnih stožera. U Istarskoj županiji su unutar 24 sata ispitali 18 uzoraka brisa u svi su bili negativni. U Osječko-baranjskoj županiji zabilježen je jedan novi slučaj, pišu 24sata.

– Zavod za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije u zadnja 24 sata obavio je jedno testiranje uzorka na virus COVID-19 i – nalaz je bio pozitivan. Riječ je o osobi iz Osijeka koja se nedavno vratila iz Austrije te potom bila u samoizolaciji. Prije ponovnog odlaska u Austriju, provedeno je testiranje i – to je od početka epidemije ukupno 134 osoba pozitivna na koronavirus na području Osječko-baranjske županije. Dakle, nakon tri dana bez aktivnih na COVID-19, na području županije opet imamo jednu osobu pozitivnu na ovaj virus.

Prema informacijama danas ujutro (13. lipnja 2020. godine) iz Zavoda za javno zdravstvo OBŽ, jednoj kontakt osobi novozaraženog određena je samoizolacija, pa su trenutno pod tom mjerom tri osobe. Istovremeno u laboratoriju Kliničkog bolničkog centra Osijek testirano je 19 uzoraka, koji su bili negativni. Novi pozitivan nalaz na koronavirus ujedno je novo upozorenje da se svi građani trebaju pridržavati propisanih epidemioloških mjera jer je prenošenje virusa i dalje moguće – objavili su.

Share This Article