Potpuna drama na otoku – karanteni: Mlađi muškarac se probio kroz kamp i šumu do pošte da bi poslao paket

Screenshot. N1

Muškarac (22) pobjegao je jučer iz karantene u kojem se Murter i Betina nalazi već nekoliko dana zbog koronavirusa. U Tisno se ‘probio’ kroz šumu u autokampu Lovišća te ušao u poštu koja je odmah zatvorena, doznaje Šibenik.in od Ivana Klarina, načelnika Općine Tisno.

U međuvremenu, ured pošte u Tisnom u kojoj je 22-godišnjak pokušao poslati paket je dezinficiran i u utorak će raditi normalno, po već uspostavljenom rasporedu.

– U Betini i službeno nema zaraženih koronavirusom, svi ovi dosad potvrđeni slučajevi su iz Murtera. Međutim, ta dva mjesta su spojena i dovoljna je samo jedna neodgovorna osoba kao ova danas da upropasti sav trud koji cijeli otok ulaže. Taj muškarac je došao starom cestom autom blizu rampe do kampa Lovišća pa je kroz šumu krenuo u Tisno. Od danas će i na toj poziciji stalno netko dežurati da ne bi opet nekom palo napamet nešto slično. Za pomoć smo zamolili i HGSS-ovce – kaže Klarin.

Tako je jedina pošta na otoku zatvorena i krenulo se u temeljitu dezinfekciju.

Kako kaže Marica Kosor, glasnogovornica Policijske uprave šibensko-kninske, riječ je o 22-godišnjaku kojem nisu bile izrečene mjere samoizolacije.

– Vraćen je u Betinu, a pošiljka mu je stopirana – kaže Marica Kosor.

Facebook Komentari