U drugom krugu izlaznost do 16.30 sati iznosila je 43,52 posto

U drugom krugu izlaznost do 16.30 sati iznosila je 43,52 posto.

U prvom krugu izlaznost je do 16.30 sati iznosila 38,82 posto, zasada je danas oko 165 tisuća birača više, ali 170 tisuća manje nego u drugom krugu predsjedničkih izbora 2015. godine.

Reporter Dnevnika Nove TV Ivan Forjan razgovarao je s potpredsjednicom DIP-a Anom Lovrin. Ona je otkrila u kojim gradovima i županijama je izlaznost najveća, a gdje najmanja.

“Do 16:30 najveća izlaznost bila je u Karlovačkoj županiji, 48,39 posto, a najmanja u Vukovarsko-srijemskoj županiji, 36,92 posto. Najveća izlaznost je u Krapini, 51,79 posto i najmanja u Vukovaru 36, 86 posto”, Kazala je kako prate izlaznost i da je otprilike pet posto veća nego u prvom krugu.

Lovrin je komentirala i incidente na biračkim mjestima, ali i poruke koje kruže, a koje mogu, prema tvrdnjama GONG-a sugerirati kupovinu glasova.

“Incidenti su minorni tijekom dana, po dojavi MUP-a, gotovo bi mogli reći da ih nema. Što se tiče objava i poziva na prijevoz i nagrade u slučaju glasovanja, mi smo provijerili. Te poruke dolaze s broja od jedne fizičke osobe i putem HAKOM-a mi smo ih blokirali. Za sve daljnje sumnje su nadležna druga državna tijela”, izjavila je Lovrin.

“Oni koji su slali poruke, mogu očekivati sankcije, ukoliko se to dokaže, no to nije nadležnost DIP-a”, dodala je.

U odnosu na prvi krug, kada je na izbore izašlo nešto manje od 20 tosića ljudi, u BiH je sada glasalo gotovo 10.000 birača više.

Izbori protječu uglavnom mirno, uz par incidenata, jedan s Milanovićem; Gužva je u Mostaru i sve je u redu

Izlaznost do 11:30 veća nego u prvom krugu, Crni labud u županiji iz koje je Plenkovićev ministar

Čovjek koji se Milanoviću obratio ispred birališta je inače odvjetnik: Nitko mene nije poslao, zapamtite. Nisam ga ja napao, rekao sam mu što ga ide. Valjda i ja mogu reći što ga ide

Na biračkom mjestu u Osijeku intervenirala policija

Facebook Komentari