Na biračkom mjestu u Osijeku intervenirala policija

Uz manje nepravilnosti DIP je zabilježio i jedan značajniji incident, o kojem je Državno izborno povjerenstvo izvijestilo ravnateljstvo policije. Dogodilo se na jednom biračkom mjestu u Osijeku, na kojem je došlo do remećenja javnog reda i mira i verbalnog napada birača na jednu od članica biračkog odbora. Policija je intervenirala i ide optužni prijedlog za remećenje javnog reda i mira, rekao je Slaven Hojski, član Državnog izbornog povjerenstva, prenosi dnevnik.hr.

Za vrijeme izborne šutnje građanke i građani prijavljivali su nepoštivanje izborne šutnje Gongu pa su tako prijavili da su se u Zadru dijelili letci koji su bili negativno usmjereni na kandidata, a u Splitu na kandidatkinju. Gongu je prijavljen i slučaj načelnika općine koji je pozivao na glasanje za kandidatkinju, što je nakon reakcije DIP-a uklonjeno. Tijekom izbornoga jutra prijavljen je i slučaj agitiranja svećenika za jednu opciju na biračkome mjestu u Petrinji.

Čovjek koji se Milanoviću obratio ispred birališta je inače odvjetnik: Nitko mene nije poslao, zapamtite. Nisam ga ja napao, rekao sam mu što ga ide. Valjda i ja mogu reći što ga ide

Izlaznost do 11:30 veća nego u prvom krugu, Crni labud u županiji iz koje je Plenkovićev ministar

Facebook Komentari