Drama na suđenju Smiljani Srnec: Vještakinji pozlilo kad je pogledala fotografije tijela ubijene Jasmine, morali su je izvesti iz zgrade suda

Na varaždinskom Županijskom sudu danas je nastavljeno suđenje Smiljani Srnec (44) za ubojstvo sestre Jasmine u kolovozu 2000. godine u njihovoj obiteljskoj kući u Novoj 29 u Palovcu gdje je Jasminino tijelo otkriveno u veljači ove godine.

Danas će sudsko vijeće čuti nalaze i mišljenja obducentice čakovečke opće bolnice dr. Andrine Kopjar, koja je radila obdukciju tijela Jasmine Dominić, i Ivane Mlačić.

Kad je vještakinja Kopjar pogledala u spisu fotografije tijela ubijene Jasmine Domonić, načinjene prilikom obdukcije, kako bi pokazala tragove krvi, pozlilo joj je. Skvrčila se ispred stola za kojim sjedi sudsko vijeće, predsjednik vijeća sudac Tomislav Brđanović zbog toga je nakratko prekinuo raspravu. Vještakinju su posjeli na stolicu, a sudska zapisničarka donijela joj je čašu vode, piše Jutarnji list.

Predsjednik sudskog vijeća Tomislav Brđanović izveo je doktoricu Kopjar iz zgrade suda jer ona nije više sposobna iznositi svoj nalaz i mišljenje tako da obrana više neće biti u prilici postavljati joj pitanja, a kad će se vještakinja ponovno pozvati, sudac će priopćiti nakon što svi uđu u sudnicu. Rasprava bi se trebala nastaviti u podne svjedočenjem dviju ujni Smiljane Srnec.

Nakon što je pozlilo vještakinji dr. Andrini Kopjar, u sudnicu je pozvana svjedokinja Ivana Mlačić iz Centra za forenzička ispitivanja i vještačenja “Ivan Vučetić” koja je vještačila škrinju u kojoj je bilo tijelo Jasmine Dominić. Vještakinja je 5. travnja vještačila ljepilo kojom je bila zalijepljena guma na poklopcu škrinje.

Vještačenjem je trebalo ustanoviti nalaze li se u omotima koje je dostavila policija ljepilo, a policija je na očevidu izuzela gumu sa škrinje “Končar”. Tragovi ljepila bili su uočeni na cijeloj dužini brtve i na plastičnim fragmentima gdje je bila lijepljena brtva.

Prof. dr. Josip Škavić, stalni sudski vještak za sudsku medicinu kriminalistiku, ispričao je svoj nedolazak jer u isto vrijeme ima zakazano ročište na drugom sudu, pa će se nakon rasprave odlučiti kad će sud pozvati vještaka Škavića.

Predsjednik vijeća sudac Tomislav Brđanović otvorio je raspravu nešto poslije 10 sati, a u 10.03 dvije pravosudne policajke u pratnji kolege uvele su Smiljanu Srnec u sudnicu. Kao i uvijek, ona u ruci ima svoj zeleni fascikl sa spisom. Kako doznajemo, branitelj Smiljane Srnec po službenoj dužnosti, odvjetnik Krešimir Golubić, imat će niz pitanja.

U 12 sati bit će ispitane ujne Smiljane Srnec, Nada i Draga Sabol.

Raspravi prisustvuje i Barbara Oreški, iz Udruge za zaštitu žrtava i svjedoka, te jedna sudska savjetnica i zapisničarka s varaždinskog suda.

Facebook Komentari