Najskuplja utakmica u povijesti Maksimira, evo koliko bi pobjeda protiv Šahtara mogla donijeti

Osim velikog sportskog rezultata, današnja pobjeda Modrih protiv Šahtara mogla bi u maksimirsku blagajnu donijeti čak 12, 2 milijuna eura! Pobjeda u skupini Lige prvaka vrijedi 2,7 milijuna eura, a s obzirom da bi ona zg-klub dovela do praga osmine finala, sef u Maksimirskoj 128 već bi se otvarao za daljnjih 9,5 milijuna eura koliko UEFA daje za plasman među šesnaest najboljih klubova elitnog natjecanja.

Tako da je današnji sraz svakako najskuplja Dinamova utakmica u povijesti.

Modri su već do sada zaradili pravo bogatstvo. Ulaskom u Ligu prvaka postali su bogatiji za 15,2 milijuna eura, dobili su u dodatnih 7,7 milijuna po koeficijentu, a tu su i prihodi iz marketinškog dijela. Recimo da neka zaokružena, okvirna cifra iznosi 25 milijuna eura. Onda je došla pobjeda protiv Atalante (4:0) vrijedna još 2,7 milijuna eura i već smo na 27,7. A za remi u Harkivu UEFA će isplatiti dodatnih 900 tisuća eura, dakle, ukupno se blagajna sada smješka s 28.6 milijuna eura.

I sad zbrojite onih na početku istaknutih 12, 2 milijuna eura ako se Modri plasiraju u osminu finala Lige prvaka, onda bi Modri zaradili preko 40 milijuna eura! Ili jednog Danija Olma! Naime, Dinamo je na ime odštete za španjolskog mladog reprezentativca tražio, tako se barem guralo u eter, 40 milijuna eura. Današnjom eventualnom pobjedom, Dinamo bi ušao u skupinu bogatijih europskih klubova. Podsjetimo, Dinamo je lani od uspjeha u Europskoj ligi zaradio oko 17 milijuna eura, sad bi ta zarada mogla premašiti i dvostruki iznos.

Dinamo je promijenio i sustav premiranja. Nema više nagrada za četiri HNL pobjede u nizu i za pojedinačne uspjehe, nagrađuju se ‘samo’ trofeji u prvenstvu i Kupu te ulazak u Ligu prvaka. Tako su oni koji su najviše igrali u pretkolima dobili punu premiju od 120 tisuća eura brutto, oni koji su igrali manje zaradili su manje. Kad se radi o premijama u skupini Lige prvaka, premija za pobjedu igračima jest 50 tisuća eura, dok će za bod biti nagrađeni s 30 tisuća eura, pišu Sportske novosti.

Facebook Komentari