Predsjednica o zaustavljanju migrantskog vala: Naravno da je potrebno malo sile

U razgovoru za švicarsku državnu televiziju na temu migranata hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović još je jednom pokazala svoj tvrdi stav na temu migranata i njihovih kretanja kroz područje Republike Hrvatske.

Novinar švicarske državne televizije suočio je predsjednicu s činjenicom da ta televizija posjeduje snimke pretučenih migranata, koji tvrde da ih je hrvatska policija nasilno i ilegalno odvratila od ulaska u zemlju.

“Zašto mislite da je to ilegalno? Govorimo o ilegalnim migrantima, ljudima koji ilegalno žele ući u Hrvatsku i policija ih šalje nazad u Bosnu i Hercegovinu. Postoje otvoreni granični prolazi koji su otvoreni za sve koji žele doći u Hrvatsku i zatražiti azil”, rekla je predsjednica.

Na sljedeće pitanje: Što kaže o izvještajima nevladinih udruga i migranata o nasilju hrvatske policije, predsjednica je još konkretnije ustvrdila:

“Raspitala sam se kod ministra unutarnjih poslova, ravnatelja policije i policajaca na terenu i oni su mi potvrdili da ne koriste pretjeranu silu. Naravno da je potrebno malo sile kada potiskujete ljude, ali morate vidjeti i kakav je to teren”, rekla je predsjednica, a prenosi Index.

Podsjetimo, predsjednica je prošlog tjedna posjetila granični prijelaz u Kordunskom Ljeskovcu, gdje je izjavila kako “očekuje da EU shvati da se brani na ovoj granici”, a sada je, po svemu sudeći, precizirala i kako, prenosi N1.

Facebook Komentari