Burna noć u Klaićevoj: Maloljetnik (14) s 4 promila u krvi porazbijao vrata, prozore, namještaj, televizor…

Početak Nove godine RTL je proveo s djelatnicima Dječje bolnice u Klaićevoj. Iako kažu da je iza njih mirna noć, na hitnoj su imali pune ruke posla s alkoholiziranom djecom, ali ne toliko s ozljedama od petardi. Na hitnoj su najviše posla imali zbog alkoholiziranih maloljetnika. Čak je sedmero hospitalizirano. Dežurni kažu kako pirotehnika ovog puta nije bila toliki problem.

Kako doznaje RTL, u novogodišnjoj je noći bolnica pretpjela veću materijalnu štatu koju je izazvao 14-godišnjak pod utjecajem alkohola i drugih raznih opijata.

Ovaj je maloljetnik stigao u Klaićevu 31.12. kada su mu izmjerena 4 promila alkohola u krvi, a nalaz krvi je otkrio i daj je uz alkohol kombinirao i druge opijate.

14-godišnjak je potom odveden na detoksikaciju u zasebnu prostoriju, a pri kraju detoksikacije počeo je divljati. Najprije ga je probao smiriti dežurni liječnik, a onda i medicinsko osoblje.

Kad nisu uspjeli, pozvali su zaštitara, ali ni on ga nije uspio staviti pod kontrolu. Nakon toga je intervenirala policija koja je svladala maloljetnika te ga odveli u Kukuljevićevu (psihijatrijska bolnica za djecu i mladež).

Kako neslužbeno doznaje RTL, u trenucima u kojima je 14-godišnjak divljao bolnicom u njegovoj okolini nije bilo drugih pacijenata i roditelja te nitko nije doveden u opasnost.

14-godišnjak je, kažu u bolnici, napravio veću materijalnu štetu. Porazbijao je vrata, prozore, namještaj, televizor i sanitarni čvor u prostoriji.

Iz Policijske uprave zagrebačke potvrdili su RTL-u informaciju o incidentu, no s obzirom na to da je riječ o maloljetnoj osobi, ne mogu dati više informacija.

Share This Article