Martina Dalić na predstavljenju svoje knjige “Agrokor: Slom ortačkog kapitalizma” – Ja nisam mogla biti teret. I tako je bio postignut dogovor između predsjednika Vlade i mene

Martina Dalić obratila se okupljenima na predstavljenju svoje knjige “Agrokor: Slom ortačkog kapitalizma” u organizaciji izdavača Jutarnjeg lista. Zahvalila je svima na vremenu, dolasku i interesu za ovu temu. Slom Agrokora središnja je tema njezine knjige. “Slučaj je također htio da o knjizi razgovaramo u trenutku kad možemo reći da je kriza završena i da su problemi u najvećoj mjeri uspješno riješeni”, rekla je Dalić.

“Ona je nastala zbog moje osobne potrebe i odgovornosti da objasnim kako su se ovi događaji stvarno zbivali i kako su i koje su činjkence vezane uz događaje kad se tadašnja Vlada suočavala s ovim izazovom”, rekla je Dalić.

“Ova je potreba postajala tim veća što je porastom uspjeha izvanredne uprave rastao broj izmišljotina, neistina i laži koji su širili pojedinci i skupine koji nisu htjeli da ova priča završi”, rekla je Dalić.

Vlada nije dala pozajmicu Agrokoru, u Vladi nije postojala nikakva skupina Borg, nije postojala nikakva urota niti urotnici. Pripadnici Agrokora nisu došli na Markov trg tražeći plaće. Vlada nije izdala garancije za Todorićev dug, nije preuzela Todorićeve dugove na teret poreznih obveznika, rekla je Dalić.

Za krivnju je bila dovoljna optužba, neovisno koliko suluda bila, rekla je Dalić govoreći o svojoj ostavci, za koju je rekla da je iznuđena manipulacijama.

Rijedak i neobičan događaj je namještaljka koja je dovela do ostavke potpredsjednice Vlade, rekla je, između ostaloga.

Ja nisam mogla biti teret. I tako je bio postignut dogovor između predsjednika Vlade i mene. Sve što mi se sa zluradošću stvlja na teret, za to nisam kriva, rekla je Dalić.

Ovdje je s puno riječi čije sam vam detalje ispričala puno puta, neumorno. Činjenice i istina su samo jedna, rekla je Dalić.

Ovo je knjiga i o hrvatskoj politici, koja se u najvećoj mjeri nije uspjela izdignuti iz prizemnog politikanstva i koja je na zornom primjeru dokazala zbog čega se Hrvatska nalazi na začelju Europske unije, rekla je Dalić.

Ipak, ovo je knjiga o političkoj hrabrosti. Ovo je knjiga i o kontroverzama izvanredne uprave, rekla je Dalić.

Sigurna sam da je u cijelom procesu bilo nedorečenosti, grešaka…, rekla je Dalić.

Nije bilo namjere, nije bilo urote i nije bilo korupcije. Ne zato što ja to tvrdim, nego zato što postoje dokazi, istaknula je Dalić.

Ovo je knjiga i o tome da hrvatska Vlada može, može reagirati na vrijeme, može naći rješenje i može ga provesti, rekla je Dalić.

Željela bih da ovo bude glavna poruka: Možemo se izboriti s najvećim gospodarskim problemima i možemo uspjeti, rekla je Dalić.

Za potpun uspjeh potreban je najvažniji sastojak, a to je politička hrabrost i politička volja koja je u ovaj proces donio predsjednik Vlade, rekla je Martina Dalić, prenosi N1.

Grupa Borg jaše javno: Kaznena prijava K+ Rekvijem; Beatifikacija Sv. Martine, zaštitnice tržišta; Tko mirno spava, a tko ima ortački mentalitet

Grupa Borg jaše javno, Ramljak: Zašto bi Borgovci vratili novac – pa radili su

Grupa Borg jaše javno: I Plenković na promociji knjige Martine Dalić

Grupa Borg jaše javno, oglasio se i Todorić o kreditima koje su mu omogućili tada ortaci – Martina Dalić i Borislav Škegro

Facebook Komentari