Grupa Borg jaše javno: I Plenković na promociji knjige Martine Dalić

Premijer Andrej Plenković odgovarao je na pitanja novinara nakon prve sjednice Rektorskog zbora u ovoj akedemskoj godini kojoj je uz premijera nazočila i ministrica obrazovanja Blaženka Divjak.

Premijer je nakon sjednice prokomentirao načine na koje bi hrvatska sveučilišta trebala postati pokretači razvoja društva, a ministrica je zaključila i kako “moramo biti svjesni da se financiranje modernih sveučilišta temelji na rezultatima”.

“Hrvatska nije otok i nema razloga da to bude”, rekla je Divjak.

Na pitanje je Milan Bandić ključan partner u Vladi, premijer je rekao: ” Svi su partneri važni.” Na daljnja pitanja o prijetnji Darinka Kosora da će se povući iz vladajuće koalicije uđe li u nju Milan Bandić, premijer je rekao tek: “Odgovorio sam.”

Upitan ima li DORH posla što se tiče transfera u saborski Klub Milana Bandića, premijer kaže: “To pitajte DORH. Ja o tome nemam nikakvih saznanja.”

Knjiga Martine Dalić

Plenković će u ponedjeljak nazočiti promociji knjige bivše ministrice gospodarstva i potpredsjednice Vlade Martine Dalić.

“Uspjeli smo naporan dan izorganizirati da stignem i to”, rekao je premijer. Na pitanje zašto ide na promociju, odgovorio je: “Zanima me. To je viđenje važnog procesa i zanima me njeno mišljanje.”

Božo Petrov ranije danas je izjavio kako se radio o hagiografiji, a premijer kaže: “Ne zanima me što on kaže o bilo čemu pa ni o tome.”

Zašto je Martina Dalić morala otići? “Tu priču smo riješili prije pet mjeseci”, kaže premijer.

Petrokemija

Hoće li Petrokemija, zbog koje je održana i telefonska sjednica Vlade, postati novi slučaj Uljanik?

“Ne. Ovo je proces koji traje nekoliko mjeseci. To je dio posla koji radimo od početka ove Vlade, jedna od naslijeđenih tema. Današnje odluke su preduvjet da se u narednim danima zaokruži proces dokapitalizacije i krene u novu fazu.”

Što se tiče rafineri u Sisku, premijer kaže kako se radi. “Tražimo cjelovito rješenje zajedno s INA-om i onima koji su većinski partneri u INA-i, na način da bude održivo”, kaže premijer, prenosi N1.

Grupa Borg jaše javno: Kaznena prijava K+ Rekvijem; Beatifikacija Sv. Martine, zaštitnice tržišta; Tko mirno spava, a tko ima ortački mentalitet

Facebook Komentari