Porezna reforma premijeru će povećati plaću za 4000 kuna, Zdravko Marić: Nemojte tako, nije to suština

”Nemojte tako, nije to suština”, komentirao je ministar financija Zdravko Marić to što će porezna reforma u iduće dvije godine omogućiti premijeru plaću veću za 4 tisuće kuna.

Nekima će plaća rasti dvadesetak kuna, a onima s najvećom plaćom i tisuću, ali ministar Zdravko Marić kaže da interpretacija kome koliko plaća raste nije baš u potpunosti ispravna.

”Zakon o porezu na dohodak ne definira tko koliku plaću ima nego koliko mu se od bruto plaće usteže poreza i prireza, pa se treba pitati koliko ljudi plaćaju poreze”, objašnjavao je ministar uz naglasak da je cilj bio porezno rasterećenje, da svi građani plaćaju manje.

”Ako niste u škarama poreza na dohodak, obzirom na nažalost ispodprosječnu plaću ili imate veliki broj uzdržavanih članova, nema te porezne izmjene koja može povećati neto dohodak”, naveo je Zdravko Marić.

Podsjeća da se zato išlo na smanjenje PDV-a na meso, ribu, voće, povrće, jaja, žive životinje i pelene. Tako će se sniziti cijene i povećati raspoloživost dohotka, zaključio je ministar, piše dnevnik.hr.

Pravo lice HDZ-ove porezne Superhik reforme: Premijeru, i raznim Borgovcima veće plaće, poslodavcima skoro milijarda poklona, Marićevim pajdašima trgovcima možda i više od milijarde, a običnim ljudima – puno sreće s većim plaćama u Irskoj, Njemačkoj….

Facebook Komentari