Očajni roditelji blokirali školu nakon vatrenog obračuna u Vukomercu: Već 50 godina trpimo teror, ovo je kap koja je prelila čašu

Dio roditelja djece koji pohađaju osnovnu školu Vukomerec, u blizini koje je sinoć došlo do vatrenog obračuna, danas su blokirali pristup školi te odbili svoju djecu poslati na nastavu.

Hrvoje Sabljo, otac troje djece koja pohađaju vukomerečku školu rekao nam je kako je desetak roditelja fizički blokiralo pristup školi te su djecu slali kućama.

„Neki roditelji su se čudili zašto to radimo, jer kažu da su djeca išla u školu i za vrijeme rata. Mi se bojimo za sigurnost naše djece, pričali smo s ravnateljem koji kaže kako je nemoćan te ne može jamčiti sigurnost niti donijeti odluku o neodržavanju nastave“, kaže Sabljo.

Ističe kako stanovnici Vukomerca već 50 godina trpe teror zbog sukoba dviju romskih obitelji.

„Moju djecu su zlostavljali u školi. Ovo je kap koja je prelila čašu, tražit ćemo iseljenje obitelji jer mislimo da ne žive u privatnom prostoru, već u prostorijama romske udruge“, kaže Bajlo.

Prosvjed u dvorištu škole

Za danas su najavili prosvjed u 17. 15 sati u dvorištu škole na kojem će tražiti hitnu intervenciju institucija.

„Želimo da naša djeca mogu mirno ići u školu, bez straha da će biti upucana“, poručuju očajni roditelji.

Pokušali smo doći i do komentara ravnatelja, no nije odgovarao na naše pozive. Komentar ćemo objaviti po primitku.

Privedeno 19 osoba

Podsjetimo, vatreni obračun u zagrebačkom Vukomercu dogodio se sinoć oko 19 sati kad su se prema izjavama svjedoka, pripadnici jednog klana, koji stanuju nekoliko stotina metara dalje, dovezli automobilom pred kuću u Porečkoj ulici. Iz kuće su na njih zapucali, a četvorica iz automobila uzvratila su istom mjerom.

Meci su pogađali okolne automobile, a neki od njih padali su i u dvorište škole koja se nalazi odmah preko puta.

Tragedija je izbjegnuta samo zbog toga što je nastava u školi još uvijek trajala u vrijeme pucnjave.

Zagrebačka policija danas je objavila kako su nakon obračuna privedeno 19 osoba, piše dnevnik.hr.

Texas kod škole u zagrebačkom kvartu Vukomerec: Propucano sedam auta, privedeno sedam osoba, ispaljeno najmanje 30 metaka u blizini škole, djeca bježala….

Facebook Komentari