14.6 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Nasmijao i Plenkovića: Ministar Kujundžić "objasnio" zašto je za Istru najbolje da...

Nasmijao i Plenkovića: Ministar Kujundžić “objasnio” zašto je za Istru najbolje da je HDZ na vlasti

Ministar zdravstva Milan Kujundžić je na sjednici Vlade koja se održava u Puli objasnio zbog čega je za stanovnike Istre najbolje kada je HDZ na vlasti.

“Za narod u Istri najbolje je kad je HDZ na vlasti, kada je riječ o zdravstvu. Godine 2011. HDZ-ova Vlada prepoznaje problem istarske bolnice. Tada donosi odluku da se gradi nova bolnica u Puli s investicijom od 600 milijuna. Onda tri, četiri godine nastaje tajac da bi zadnje tri godine intenzivno se gradila i opremala. Ova Vlada je krenula s procedurom i u narednih desetak dana bit će jamstvo za drugih 300 milijuna, kako bi se za godinu, godinu i pol dana završila ta bolnica”, objasnio je ministar zdravstva Milan Kujundžić na sjednici Vlade.

I kada se činilo da je sa samohvalom završio ponovo je zaustio da kaže “nešto važno”.

“Još će ova Vlada ispraviti jednu povijesnu nepravdu prema stanovnicima sjeverne Istre – dnevnu bolnicu kao ispostavu bolnice u Puli. Stotinjak tisuća ljudi sjeverne Istre neće putovati u Pulu, nego će liječnici dolaziti njima. I dobit će ultrazvuk srca i mamografiju i gastroskopiju i kolonoskopiju…”, rekao je Kujudžić.

Njegova je samohvala nasmijala i samog premijera Andreja Plenkovića. “Najvažnije da će, što se tiče tranše za bolnicu, biti u redu. A ovo da osvijeste svi kad je najbolje, i ta je poruka primljena”, dobacio mu je Plenković, piše dnevnik.hr.

Najnovije

Još iz rubrike