Plenković o Grupi Borg, USKOK-u i transkriptima: Ako hoćete igrati igru nekih strančica koje više sliče na klaune nego stranke, vi se igrajte, ja za to nemam vremena

Premijer Andrej Plenković komentirao je aktualna politička događanja.

Martina Dalić u svom iskazu USKOK-u tvrdi da ste sve znali oko formiranja radne skupine za Agrokor i da je Todorić više puta bio u Vladi na sastanku od onog što se u javnosti prikazalo.

“Mislim da bi cijela javnost, pogotovo ona ekonomska i politička, trebala znati i biti zahvalna Vladi, pa i bivšoj potpredsjednici Vlade Dalić, jer smo izbjegli ekonomski slom hrvatskog gospodarstva. Sve što smo radili – radili smo u interesu kompanije i to sve bez agnažmana novca iz državnog proračuna”, kazao je Plenković ističući da je Agrokor “završena priča”.

Na pitanje je li sve bilo transparentno, odgovorio je: “O tome smo već toliko puta raspravili. Ako hoćete igrati igru nekih strančica koje više sliče na klaune nego stranke, vi se igrajte, ja za to nemam vremena.”

Na novinarsku konstataciju da Zdravko Marić nije sve prijavio u iskazu USKOKU-u, kratko je kazao: “Povjerenstvo je donijelo sve zaključke.”

Plenkovića su pitali da komentira činjenicu da su protiv njega na Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa otvorena četiri predmeta: “Već sam to odgovorio prije par mjeseci, tu ništa nije sporno ako te prijave rade političke stranke.

Morate znati da je ovo sve na prvi radni dan Vlade politički orkestrirano i oko ministra Kujundžića, Uljanika i ovo recikliranje tema. Ja se tome suprotstavljam. Sve su to passe teme, to je dio političke borbe, znamo što radimo.”

Potvrdio je da će u četvrtak popodne imati sastanak s Upravom Uljanika te sa strateški odabranim partnerom. Podsjetio je da je siječnju ovom brodogradilištu odobren iznos veći do 700 milijuna kuna te da se iz Bruxellesa čeka odgovor o prijedlogu programa restrukturiranja.

“Postupat ćemo u okviru zakona i voditi računa o novcu poreznih obveznika”, kazao je Plenković.

Nataša Novaković čita transkripte objavljene u medijima: Povjerenstvo će razmatrati pokretanje postupka protiv Marića

MOST-ov igrač Besak na USKOK-u otkrio kolika je bila uloga Zdravka Marića u posredovanju informacija iz Agrokora

Ramljakov iskaz: Na Knighthead me uputila Martina Dalić

Cijeli iskaz Martine Dalić na USKOK-u: Sve o Grupi Borg, noćnim sastancima s Todorićem, koliko su Plenković i Marić znali

Todorić se oglasio nakon objavljivanja transkripata: Prokazala je šefa nad šefovima koji je odgovoran – Plenkovića, podnosim kaznenu prijavu

Facebook Komentari