Izraelsko ratno zrakoplovstvo bombardiralo luku u Gazi. 6 vojnih meta pogođeno, 2 broda uništena. Žrtava nema.

Izraelsko ratno zrakoplovstvo ( זרוע האוויר והחלל , Zroa HaAvir VeHahalal) priopćilo je da je u petak navečer bombardiralo glavnu luku u Pojasu Gaze, a palestinski čelnici rekli su da su u napadu korištene bespilotne letjelice koje su teško oštetile dva broda, pri čemu nitko nije stradao.
Ovo bi mogao biti prvi zračni napad ratnog zrakoplovstva Države Izrael na tom području od rata Izraela i palestinskih paravojnih postrojba 2014. godine.

Izraelske obrambene snage – IDF su pak priopćile da je njihovo zrakoplovstvo “pogodilo šest vojnih meta pomorskih snaga terorističke organizacije Hamasa u Pojasu Gaze”

Bespilotne letjelice Države Izrael “pogodile su dva broda u luci, u Gazi”, navodi se u priopćenju ministarstva unutarnjih poslova Pojasa Gaze u kojemu vlast obnaša palestinska sunitsko-islamistička fundamentalistička organizacija Hamas – Ḥarakat al-Muqāwamah al-ʾIslāmiyyah, u doslovnom prijevodu Islamski pokret otpora, javlja francuska novinska agencija AFP.
Izraelske obrambene snage – IDF su pak priopćile da je njihovo zrakoplovstvo “pogodilo šest vojnih meta pomorskih snaga terorističke organizacije Hamasa u Pojasu Gaze”, prenosi britanska novinska agencija Reuters. U priopćenju se ne navodi gdje se točno dogodio napad.

Bespilotne letjelice Države Izrael “pogodile su dva broda u luci u Gazi”, navodi se u priopćenju ministarstva unutarnjih poslova Pojasa Gaze u kojemu vlast obnaša palestinska sunitsko-islamistička fundamentalistička organizacija Hamas – Ḥarakat al-Muqāwamah al-ʾIslāmiyyah

Očevici su rekli da su dva broda znatno oštećena, doslovce uništena u bombardiranju i da su Hamasove sigurnosne snage spriječile novinare da dođu na mjesto događaja.
Istog dana trojica Palestinaca poginula su u pucnjavi izraelskih vojnika u Pojasu Gaze duž granice s Državom Izrael gdje je 30. ožujka počeo velik prosvjedni pokret nazvan “Veliki hod za povratak”. Izraelski vojnici u samoobrani otvaraju vatru na palestinske prosvjednike koji napadaju snage IDF-a zapaljivim bombama i vatrenim oružjem. (Theo Ljubić, Reuters, AFP)
Facebook Komentari