Vulin kaže da je Krstičević u pravu kad kaže da su oni dva svijeta: Ja sam antifašist

Srbijanski ministar obrane, Aleksandar Vulin, reagirao je na proglašenje hrvatskog ministra obrane, Damira Krstičevića, personom non grata u Srbiji.

“Gospodin Krstičević je u potpunosti u pravu, mi smo dva različita svijeta, ja pripadam svijetu antifašizma, ja sam antifašist”, rekao je Vulin, osvrćući se na izjavu ministra Krstičevića, koji je, komentirajući odluku vlade Srbije rekao da su on i Vulin dva različita svijeta.

“Ja i ministar Vulin, mi smo dva različita svijeta. Ja sam fokusiran na razvoj i na jačanje Hrvatske vojske, na jačanje sustava domovinske sigurnosti kao interes Republike Hrvatske. U svom poslu vodim se uvijek vrijednostima, odgovornošću i ono što je najbitnije, da nikad ne činim nekome drugome nešto što ne bih želio da netko drugi čini meni. Takav sam bio i u Domovinskom ratu i nakon prisilnog umirovljenja i rada u privatnom sektoru i danas kao ministar obrane Republike Hrvatske. Naša odluka, odluka države, je bila opravdana. To je bio naš odgovor na provokacije od strane gospodina Vulina i to bi napravila svaka suvremena, moderna država, koja vodi računa o svom suverenitetu, dostojanstvu i o nacionalnim interesima. Ja nisam nikada nikoga vrijeđao. Nisam nešto rekao što nije istina, nisam odlazio u Srbiju niti nešto loše govorio, međutim, ova odluka je neopravdana, ovo je odluka vlade Republike Srbije, ja se s tom odlukom mogu nositi i ova odluka više govori o njima”, rekao je ministar Krstičević.

Facebook Komentari