33.4 C
Zagreb
Naslovnica Tech Krivotvorene serije lijeka Levitra 20 mg filmom obložene tablete (vardenafil)

Krivotvorene serije lijeka Levitra 20 mg filmom obložene tablete (vardenafil)

Tvrtka Bayer d.o.o. obavijestila je Agenciju za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) o prijavi sumnje na krivotvorene serije lijeka Levitra 20 mg filmom obložene tablete (vardenafil), koju je zaprimila od strane Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) i Policijske uprave Zagrebačke. Navedena sumnja na krivotvorinu potvrđena je od strane proizvođača predmetnog lijeka, tvrtke Bayer AG, Njemačka. Krivotvorina je otkrivena u ilegalnom lancu distribucije.

Temeljem provedene istrage proizvođača lijeka, utvrđeno je da se radi o serijama lijeka koje nisu bile proizvedene i puštene u promet od strane navedenog proizvođača. Slijedom navedenog, sumnja u krivotvorinu potvrđena je za serije lijeka označene navedenim serijskim brojevima i podacima:

BXB10855 (1 kutija ljubičasto-bijele boje s oznakom “Levitra 20 mg”, s 4 tablete u pakiranju), roka valjanosti 082020
0027K79 (1 plastična bočica bijele boje s oznakom “Levitra 20 mg”, s 30 tableta u pakiranju), roka valjanosti APR20.
Lijek Levitra 20 mg filmom obložene tablete upotrebljava se za liječenje erektilne disfunkcije u odraslih muškaraca, stanja koje ukazuje na poteškoće u postizanju ili održavanju erekcije, te pripada skupini lijekova koji se često krivotvore.

Upozoravaju se sve veleprodaje i ljekarne da obrate posebnu pozornost pri zaprimanju lijekova koji su podložniji krivotvorenju te da prilikom odabira svojih dobavljača provjere pridržava li se dobavljač načela dobre prakse u prometu lijekova na veliko i posjeduje li dozvolu za promet na veliko lijekovima.

U slučaju bilo kakve sumnje u pojavu krivotvorenog lijeka, potrebno je obavijestiti HALMED putem adrese elektroničke pošte krivotvorine@halmed.hr.

Ovim putem HALMED dodatno upozorava pacijente da lijekove nabavljaju isključivo iz provjerenih, ovlaštenih izvora.

U HALMED-u do sada nije zaprimljena niti jedna prijava sumnje na krivotvoreni lijek iz legalnog lanca distribucije u Republici Hrvatskoj, kao niti prijava neispravnosti u kakvoći ili sumnje na nuspojavu na temelju koje bi se posumnjalo da se radi o krivotvorenom lijeku. HALMED nastavlja intenzivno pratiti situaciju te će o svim novim saznanjima javnost biti pravovremeno obaviještena.

Najnovije

Još iz rubrike