Turisti su šokirani ovim podacima: Zašto se nije pametno spajati na Wi-Fi u hotelskim sobama

Turisti su šokirani ovim podacima.

Dok se turisti opuštaju i uživaju, hakeri – kradu! Novo istraživanje pokazalo je koliko je lako provaliti nekome u mobitel i ukrasti podatke o kreditnoj kartici i to putem lažnog Wi-Fi-ja u hotelima.

Istraživački novinar Jeff Rossen angažirao je sigurnosnog stručnjaka da postavi lažnu pristupnu točku (hotspot) za Wi-Fi u jednom hotelu u meksičkom Cancunu. Sve su postavili da izgleda slično kao i službeni hotelski Wi-Fi, prenosi The Sun.

Kada su se turisti ulogirali, oni su ih mogli špijunirati, vidjeti što kupuju, detalje o letu, kao i bankovne podatke.

Kada su turistima hakirali telefone, otkrili su im prijevaru i upozorili ih kako bi ubuduće bili oprezniji. Turisti su bili šokirani lakoćom kojom se provalilo u njihove telefone, a Rossen im je dao nekoliko savjeta kako bi bili sigurni na internetu i tijekom odmora.

1. Isključite javni Wi-Fi kada s mobitela kupujete preko interneta. Za to radije koristite mobilni internet, što je skuplja, ali sigurnija opcija,

2. Odaberite opciju ”zaboravi ovu mrežu” kada idete od mjesta do mjesta kako biste izbjegli automatsko spajanje,

3. Isključite opciju automatskog spajanja na Wi-Fi,

4. Testirajte je li Wi-Fi doista hotelski tako da prvo utipkate pogrešnu šifru. Ako vam se svejedno spoji, znat ćete da je prijevara, piše Večernji.

Facebook Komentari