Dalić: Nisam rekla da neće biti otkaza u Agrokoru

Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva i obrta Martina Dalić komentirala je u utorak restrukturiranje Agrokora i svoje ranije izjave da u tom koncernu neće biti otpuštanja, što joj je zamjerio predsjednik SDP-a Davor Bernardić.

“Rekla bih da sam proteklih mjeseci, za razliku od šefa SDP-a i njemu sličnih, svoju energiju i znanje uložila u donošenje Zakona o izvanrednoj upravi koji je stvorio institucionalni okvir u kojem je očuvano više od 35.000 radnih mjesta u Hrvatskoj i više od 50.000 radnih mjesta u regiji”, rekla je Dalić.

Podsjetila je kako je sustavu Agrokor prijetio stečaj i masovna otpuštanja u 50 tvrtki.

“Restrukturiranje o kojem govorim, a koje su mnogi su dovodili u pitanje, doprinosi efikasnosti Agrokora. Ako pritom dođe do pojedinačnih gubitaka radnih mjesta, prema tome će se odnosi na način sukladan zakonima i načinom koji je definiran kolektivnim ugovorima”, komentirala je Dalić.

Istaknula je da je najvažniji zadatak izvanredne uprave na čelu s Antom Ramljakom očuvanje kontinuiteta poslovanja Agrokora.

Upitana sjeća li se je li izričito tvrdila da u Agrokoru neće biti otkaza, rekla je kako je to najbolje provjeriti u nizu intervjua i izjava koje je ranije dala, piše tportal.

Facebook Komentari