Legendarna Nokija 3310 za nekoliko dana u Hrvatskoj, baterija joj traje i do 30 dana

U vremenima kada svi traže pametne mobitele s velikim ekranima i odličnim kamerama pravo je umijeće zainteresirati cijeli svijet mobitelom čiji je ekran velik samo 2,4 inča i ima rezoluciju od 240×320 piksela.

Naravno, teško bi se takav uspjeh dogodio da se ne radi o reinkarnaciji legendarnog mobitela Nokia 3310 koja će početkom lipnja biti dostupna u Hrvatskoj.

Po cijeni od 459 kuna naći će se na prodajnim mjestima većine teleoperatera i kod ovlaštenog uvoznika MMM Agramservis. Varijanta s jednom SIM karticom bit će dostupna u bojama Warm Red i Dark Blue.

Crvena verzija imat će sjajni izgled kućišta, dok će plava boja biti u mat varijanti. Dual SIM verzija bit će dostupna samo u Dark Blue boji.

Za one koji su propustili vijest o povratku legende ovo su specifikacije nove Nokije 3310: – Zaslon: 2,4 inča, boje QVGA, veličina 240 x 320 piksela – Kamera: 2 megapiksela i LED bljeskalica – Baterija: vrijeme stanja čekanja: do 31.0 dan, Vrijeme razgovora: do 22.1 sat, reprodukcija audiozapisa do 51 sat, reprodukcija za FM radio do 39 sati – Mogućnost proširene memorije uz karticu MicroSD do 32 GB – Bluetooth 3.0

Treba spomenuti da je Nokija 3310 početkom 2000-ih prodan u čak 126 milijuna primjeraka.

Nova verzija je pojačana i dobila je boju, ali će umnogome ostati ista, nova 3310 neće biti smartphone. Podržava 2.5 G mrežu, što je dostatno samo za sitne i spore prijenose podataka.

Ima rudimentarni browser. Ima maleni, ali simpatični 2,4 zakrivljeni VGA zaslon. Interna memorija ima samo 16 megabajta, ali tu je i microSD ulaz za karticu do 32 gigabajta. Kamera podsjeća na stare dane mobitela sa samo 2 megapiksela. Tu je i audio jack pa možete slušati i glazbu sa SD kartice.

Najbitnija stvar je da će i ova Nokia biti prepoznata po dugotrajnoj bateriji, koja je promjenjiva, što je već odavno rijetkost s modernim pametnim telefonima.

Baterija će izdržati 22 sata razgovora, a kad nije korištena potrajat će i do 30 dana. Fanovi su pokazali iznimno zanimanje za ovo uskrsnuće i izravni prijenos predstavljanja je bio puno gledaniji od praćenja uživo najjačih mobitela Huaweija i LG-a.

Facebook Komentari