Drakonska kazna za Facebook: mora platiti 110 milijuna eura

Europska komisija kaznila je danas američku društvenu mrežu Facebook sa 110 milijuna eura zbog pružanja netočnih i pogrešnih informacija o preuzimanju vlasništva nad aplikacijom WhatsApp 2014. godine, javljaju svjetske agencije.

„Današnja odluka šalje jasan znak tvrtkama da moraju raditi u skladu sa svim aspektima pravila integracije EU-a, uključujući i obavezu pružanja točnih informacije“, navodi se u priopćenju Europske komisije.

Kazavši kako je riječ o „proporcionalnoj i zastrašujućoj kazni“, Komisija, koja inače djeluje kao kontrolor Europske unije u području ekonomskog natjecanja, također navodi kako Facebook nije smio automatski upoređivati korisničke račune na svojoj platformi i WhatsAppu, ali je to ipak uradio dvije godine kasnije.

„Komisija je ustanovila kako je, suprotno sa priopćenjima Facebooka u reviziji spajanja 2014. godine, tehnička mogućnost automatskog povezivanja identiteta Facebooka i WhatsAppa već postojala 2014. i kako su zaposlenici Facebooka bili svjesni te mogućnosti“, objavila je Europska komisija.

Facebook Komentari