Najnovije

Topusko: Međunarodni teološki simpozij profesora filozofije i teologije

U Topuskom je u srijedu, 19. travnja 2017. godine, otvoren Međunarodni teološki simpozij profesora filozofije i teologije.

Svečanom otvaranju ove manifestacije koju organizira Katolički bogoslovni fakultet Sveučilišta u Zagrebu, nazočio je i župan Ivo Žinić.

Sudionicima simpozija obratili su se ravnatelj Lječilišta Topusko dr. Domagoj Mosler, župan Ivo Žinić, sisački biskup mons. Vlado Košić i, prodekan Katoličkog bogoslovnog fakulteta fra Mario Cifrak koji je i otvorio simpozij.

“Došao sam u Topusko, na 41. Simpozij kako bi pozdravio profesore filozofije i teologije.

To su ljudi koji prenose misli teologije i vjere a i ja ću poručiti, zamoliti da ono što rade u svom svakodnevnom poslu prenesu i na mlade i da budu još čvršći u svom poslanju i da mlade naučavaju, svakako da na mlade prenose onaj duh domoljublja kako bi ih na neki način zadržali na ovim prostorima.

Topusko kao turističko mjesto koje je kroz povijest prošlo razna pustošenja. i naša Banovina tađođer su pred jednom prekretnicom i pred razdobljem kada bi ovi prostori mogli postati prazni. Stoga i sa ovog mjesta želim poslati poruku da svi zajedno pokušamo graditi našu budućnost”, kazao je župan Sisačko moslavački Ivo Žinić.
ivo žinić8753

Facebook Komentari