Jandroković: Laž je da HDZ kalkulira u Omišu i Metkoviću

Piše: Dražen Prša

Zamjenik predsjednika Sabora i glavni tajnik HDZ-a, Goran Jandroković danas je sudjelovao na predizbornom skupu omiškog HDZ-a.
Jandroković je dao podršku omiškom kandidatu za gradonačelnika Juri Šabanu Staniću. U svom govoru dotaknuo se i svoje stranke, kao i međunarodne pozicije Hrvatske.

“HDZ je imao grešaka, nismo ni mi sveci, ali tko radi, taj i griješi. Krenula je potom bitka za međunarodnu poziciju Hrvatske. Hrvatska je ulaskom u NATO i EU izašla iz zapadnog Balkana i to je zasluga HDZ-a. Sada u trećem desetljeću postojanja naše države i HDZ-a, svijet i Europa su pred novim izazovima.

Zbog nesigurne političke situacije u regiji stabilnost države i vladavina prava u Hrvatskoj je prioritet” , kazao je Jandroković.

Dodao je da na lokalnim izborima u Omišu mora pobijediti HDZ. HDZ ne kalkulira, postoje glasine da HDZ u Omišu i Metkoviću neće izaći s najjačim sastavom. To su laži, jako nam je stalo da pobijedimo u Omišu, ali i u Splitu.

Glavni tajnik Jandroković je na konferenciji za novinare rekao da će sasvim sigurno članovi Mosta biti dobri suparnici HDZ- u, jer je Most, koji je u Omišu pobijedio prije četiri godine, dobro razvio svoju organizaciju.

Prije četiri godine pobjednik izbora u Omišu bio je Ivan Kovačić, sadašnji Mostov potpredsjednik Vlade i ministar uprave.

No, kako je večeras ocijenio Jandroković, od tada do danas okolnosti su se značajno promijenile.

“HDZ je danas konsolidiran, HDZ je danas jak, najjači što će se pokazati i na lokalnim izborima. Očekujem pobjedu i da će Jure Šaban biti novi gradonačelnik Omiša”, poručio je.

Facebook Komentari