Zamjenica predsjednika HDZ BiH Borjana Krišto kamenovana ispred obiteljske kuće u Livnu

Zamjenica predsjedavajućeg Zastupničkog doma PSBiH i zamjenica predsjednika HDZ BiH Borjana Krišto napadnuta je u ponedjeljak ispred obiteljske kuće u Livnu.

Iz MUP-a Kantona 10 priopćeno je da su ponedjeljak u 17:25 sati djelatnici Policijske uprave Livno zaprimili dojavu kako je oko 16:30 sati nepoznata osoba došla pred dvorište obiteljske kuće u ul. Zgona (Livno), a koja je u vlasništvu Borjane Krište te uz psovke i vrijeđanje bacala kamenje prema njoj (koja se nalazila u dvorištu).

“Očevid na mjestu događaja obavili su djelatnici Policijske uprave Livno i tom prilikom u dvorištu obiteljske kuće pronašli dva manja kamena i van dvorišta dva kamena, operativnim radom na terenu pronađena je osoba F. K. rođen 1991. godine u Livnu, te sprovedena u PP Livno, nakon čega je lišena slobode, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo ugrožavanje sigurnosti. Daljnji operativni rad je u tijeku”, stoji u priopćenju.

U razgovoru za N1, Krišto je navela da radi svoj posao savjesno, ali da su mediji stvorili takvu atmosferu.

“Imam potpuno mirnu savjest, ne bojim se nikoga, samo Boga dragog. Sve drugo što mediji rade, što stvaraju i konstruiraju događaje da bi nekoga napadali, politizirali i tako dalje, stvaraju društvo ljudi koji se odgajaju u mržnji, koji mrze i to ne možete vjerovati. Ali, ako to žele, Bože moj”, kazala je Krišto.

Je li vas je strah nakon ovog događaja?

“Apsolutno ne. Strah je mene za sve druge. Nikad nisam polazila od sebe, polazim od odgovornosti u smislu posla koji radim. Gdje smo kao društvo došli? Ja znam kao politička osoba smetam ljudima upravo zato što sam ovakva i zato što radim? Sad ću još više i snažnije raditi ovako. Žao mi je na koji način se radi. Nitko neće provjeriti što je pozadina. Napravi se konstrukcija događaja koja nema nikakve veze”, poručila je Krišto.

Facebook Komentari