Ovo će ohladiti Srbiju: Trump čestitao Kosovu, spominje zajedničke proslave i povijesne dogđaje

Narodnu Republiku Kinu je razljutio također i američki predsjednik Donald John Trump, koji je prošlog tjedna potpisao zakon kojim se jačaju odnosi između SAD-a i Tajvana, te time posredno navijestio i američku zaštitu Tajvana u slučaju eskalacije krize s NarodnomRepublikom Kinom

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Trump čestitao je predsjedniku Kosova Hashimu Thaciju Dan nezavisnosti Kosova.

‘Američki predsjednik je u čestitci naveo da se partnerstvo između dvije države oslanja na zajedničke vrijednosti i interese, te da je budućnost suverenog, multietničkog i demokratskog Kosova zasnovana na stabilnom Balkanu, prosperitetnom i u potpunosti integriranom u međunarodnu zajednicu’, stoji u izjavi Predsjedništva Kosova.

‘Sjedinjene Američke Države su zajedno sa svim građanima Kosova proslavile osvajanje povijesne zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Brazilu, kao i debi reprezentacije Kosova na međunarodnim igrama FIFA-e’, također piše u čestitci.

Trump je dodao da SAD očekuje nastavak suradnje sa Kosovom, s naglasakom na povećanju demokratskog i gospodarskog razvoja, jačanju vladavine prava, rješavanju sporova sa susjedima te borbu protiv terorizma.

trump pismo thaciju

Facebook Komentari