Evo tko ide na SDP-ovu Ikić Baniček, HDZ objavio kandidata za gradonačelnika Siska

Franjo Šaban kandidat je HDZ-a za gradonačelnika Siska. Kandidat za župana Sisačko-moslavačke županije je sadašnji župan Ivo Žinić.

Odluku je novinarima obznanio glavni tajnik stranke Gordan Jandroković u hotelu Panonija, gdje je trajao motivacijski skup Sisačko-moslavačkog HDZ-a.

Jandroković je dodao da nisu razgovarali o koalicijskim partnerima.

Motivacija je na najvišoj razini, HDZ je najsnažnija stranka u zemlji, i s pravom očekujemo da ćemo ostvariti izvrsne rezultate na izborima za župana Sisačko moslavačke županije i da će ponovno župan biti Ivo Žinić, a isto tako s pravom očekujemo i većinu u Županijskoj skupštini Sisačko moslavačke županije – kazao je novinarima glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković u sisačkom hotelu „Panonija“.

sisakhdzmotivacijski skup1

Dodao je da je HDZ ovaj put skoncentrirao svoju pažnju na gradove u Sisačko moslavačkoj županiji, pogotovo na Grad Sisak.

„Došli smo da informiramo članove o planovima, promjenama koje su se dogodile, o planovima HDZ-a, na kampanju koju ćemo voditi za lokalne izbore, da porazgovaramo sa našim kandidatima a što će na kraju i rezultirati pobjedom u gradu Sisku.

Treba priznati da je u sisačkoj organizaciji HDZ-a bilo određenih problema, od kojih ne treba bježati, i treba reći da je Željko Krapljan sam odlučio povući se, on je dugo vodio sisačku organizaciju i na Županijskom odboru HDZ Sisačko moslavačke županije formirano je povjerenstvo na čijem je čelu ministar Goran Marić, čovjek koji je ovdje nosio listu za parlamentarne izbore, koji je dobio najveći broj preferencijalnih glasova“ – kazao je Jandroković.

sisakhdzmotivacijski skup

Želimo jednostavno ojačati zajedništvo među članovima i članicama HDZ-a u Sisku, želimo pokazati koliko nam je stalo da HDZ ostvari pobjednički rezultat u gradu Sisku i uvjeren sam da se od današnjeg dana stvara takva atmosfera, ozračje i snaga unutar stranke što će dovesti i do pobjede, dodao je.

Na pitanje novinara je li Franjo Šaban dovoljno politički jak da konkurira SDP-ovoj gradonačelnici, Jandroković je kazao da je Franjo Šaban mlad čovjek koji je dobio povjerenje GO HDZ-a i dobio je povjerenje povjerenstva koje je osnovano, a kako vjerujem u mlade ljude vjerujem da takav kandidat može promijeniti lošu politiku koja se vodi u gradu Sisku.

Kada govorite o aktualnoj gradonačelnici vjerujem da se Franjo Šaban itekako može politički suprotstaviti, da zna i može puno bolje raditi nego što je to radila aktualna gradonačelnica.

Vezano za moguće koalicije, Jandroković je istaknuo da u HDZ-u postoji načelo supsidijarnosti, prepuštamo lokalnim organizacijama da same procijene što je korisno za stranku, da li idu sami ili će sklapati određena partnerstva, koalicije, no naravno da to moraju biti partneri koji su nam kompatibilni programski i svijetonadzorski, tako da ćemo procijeniti što je korisno za HDZ.

Kandidat HDZ-a za gradonačelnika grada Siska Franjo Šaban novinarima je kazao da je njegov izbor korak kojega žele potaknuti u HDZ-u, aktiviranjem osoba u HDZ-u koje imaju jedan drugačiji pristup, čist, i bez nekakvih opterećenja.

franjo šaban„Želimo ih potaknuti kroz zajedništvo i kroz poruke u kampanji da ne ciljamo samo na naše biračko tijelo nego da nudimo biračima da vide i neke nove opcije, jednu širinu, dajemo poticaj i stručnim ljudima da se uključe u naš program i ponudimo Sisku jednu sasvim novu sliku. Kod mene je sve jasno, u stranci neće više biti nikakvih opterećenja koja su prije bila, zato idemo zajedno naprijed i dajemo Sisku perspektivu s kojom se usmjeravamo budućnosti, iskorištavanja EU fondova, u stvari želimo dati nešto novo, da se ovaj naš grad ne spominje više kao grad koji ima probleme već da pokažemo jedan novi put“ – kazao je Franjo Šaban.

Aktualni župan Ivo Žinić je optimističan i vjeruje u pobjedu već u prvom krugu lokalnih izbora.

“Prošlo je već više od dvije godine moga rada na čelu županije i sigurno su upravo te godine doprinijele tome da me Županijski odbor ponovno kandidira za župana na predstojećim lokalnim izborima.

Ja vjerujem da će rezultat biti jako dobar, pogotovo jer smo pokrenuli nekoliko projekata u ove dvije godine. U dvije godine je vrlo teško napraviti nešto, ali na neki način smo uspjeli promijeniti poslovanje i imidž županije.
Moram priznati, ne samo unutar članstva HDZ-a, imamo dobru popularnost i u široj javnosti što će zasigurno doprinijeti dobrom rezultatu i ja vjerujem i pobijedi već u prvom krugu.

Još jednom bih se ovim putem zahvalio i našem glavnom tajniku gospodinu Jandrokoviću koji je svojim dolaskom pružio potporu i meni kao kandidatu za župana, ali i svim našim kandidatima na predstojećim lokalnim izborima.

HDZ je trenutno najsnažnija politička stranka u zemlji i vjerujem da će to i ovi lokalni izbori potvrditi i dokazati,” kazao je župan Ivo Žinić.

sisakhdzmotivacijski skup3

Facebook Komentari