VIDEO Sabor ujutro nije odlučivao povjerenju ministru Barišiću, SDP-ovci napustili sjednicu, rasprava o HRT-u

Sabor danas popodne odlučuje o povjerenju ministru Pavi Barišiću, a točka bi trebala doći na red nakon sjednice Vlade.

Današnja sjednica počela je stankama, SDP i HDZ oko situacije u HAVC-u i hrvatskom filmu, a MOST oko Lećevice. Promijenimo Hrvatsku oko Hrvatskih željeznica i stanja u kojem su.

Na upit Gordana Marasa kada će početi rasprava o Barišiću, Željko Reiner odgovorio je da će biti nakon ručka, u 15 sati.

Klub SDP-a poslije je zatražio stanku zbog, kako je rekao Arsen Bauk, nepotrebnog odugovlačenja rasprave o povjerenju ministru znanosti i obrazovanja Pavi Barišiću, koja je zakazana za poslijepodnevni dio zasjedanja.

“Tražimo stanku kako bi progovorili o političkim okolnostima odugovlačenja te rasprave”, rekao je Bauk dok je Sabor raspravljao o listi od 31 kandidata za pet upražnjenih mjesta u Programskom vijeću HRT-a.

Predsjedavajući Željko Reiner (HDZ) odobrio je stanku, iako je drži “promašenom” i ne vidi opravdanja za nju. Na temelju čega dolazite do zaključka o odugovlačenju, svaki dan možete tako zaključivati, spočitnuo je Bauku.

Obratio se Davor Bernardić, a SDP-ovci su ubrzo napustili sjednicu Sabora.

Ostaje li Pavo Barišić ministar obrazovanja ovisi o zastupnicima Mosta, koji još u srijedu nisu željeli reći kako će glasovati o njegovoj smjeni.

Prije dva tjedna vlada je odbacila prijedlog 45 oporbenih zastupnika koji traže izglasavanje nepovjerenja ministru obrazovanja. I Mostovi ministri tada su bili protiv toga da ostanu bez kolege. U HDZ sada očekuju i podršku njihovih zastupnika.

Facebook Komentari