Bakice znaju – Probajte 5 bakinih trikova koji momentalno ublažavaju prehladu!

Gotovo da nema obitelji u kojoj bar neko trenutno ne šmrca. Ove zdravstvene probleme lako možete ublažiti trikovima koje su nam odavno otkrile naše bake.

1. Topla juhica
Pileća, goveđa, juha – kakvu god volite, važno je samo da nije hladna jer topla i slana tekućina pomaže kod rehidracije i uklanjanja sluzi.

2. Med
Kod bakterijskih infekcija tj. gnojnih upala grla treba vam pomoć antibiotika. Međutim, kod prehlada i viroza med je vaš glavni saveznik u liječenju bolnog grla i umirivanju kašlja. Jedan od najefikasnijih je med od kadulje, a u stopu ga prate kesten i ukusni bagrem.

3. Grgljanje slane vode
Grlo nam se često isuši za vrijeme prehlade i zato mu treba dodatna doza hidratiziranja, a najbolji učinak postići ćete slanom vodom.

Kako: U 3 dcl tople vode otopite malu čajnu žlićicu soli, grgljajte i odmah ćete osijetiti olakšanje. Sol će pomoći tekućini da uđe u tkivo i zadrži se tamo.

4. Čaj od metvice
Sluz koja nam se nakuplja u nosu i grlu tijekom noći često gutamo pa se ujutro zbog nje ponekad budimo s osjećajem mučnine u želucu. Mučnine ćemo se najlakše riješiti uz pomoć čaja od metvice koji je ublažava. Uz to smiruje mišiće u probavnom traktu i pomaže u ublažavanju bola u trbuhu.

5. Uzdignuti jastuci
Spavanja na “niskom” za vrijeme prehlade nije ugodno. Zato poduprite glavu jastucima jer ćete tako olakšati disanje, smanjiti pritisak na sinuse i omogućiti sluzi da se lakše spušta.

Facebook Komentari