FOTO Odjeća za kućne ljubimce – i vaši psi trebaju tople kaputiće

Two Chihauhaus Wearing Winter Coats

Nakon što smo se pobrinuli za sebe i osigurali se od hladnoće, red je da se pobrinemo i za naše ljubimce kako bi i oni lakše izdržali hladnoću.

Nemaju svi naši ljubimci, a tu prvenstveno mislimo na pse i mačke, sreće da žive na toplom – s nama u kući ili stanu. Za njih će problem biti samo kad izađu na zimu, a  tu im možemo pomoći ukoliko ih utoplimo prikladnom zimskom odjećom skrojenom upravo za njih.
Drugi problem su naši ljubimci koji pretežito borave vani. I za njih se možemo lako pobrinuti i pomoći im da lakše prebrode ove hladne dane. Ako to niste još učinili, sada je zadnji čas. Pregledajte njihove kućice i dodatno ih zaštitite od zime ili prodora vlage. Sve to doista možete učiniti s malo truda i gotovo s nikakvim troškom. Popravite krov kućice za psa, toplinski je izolirajte, na pod stavite toplu prostirklu od npr. starog tepiha ili prekrivača, u košaru za vašu mačku također stavite deblju prostirku, ako mačka boravi izvan kuće, a  spava u nekoj od pomoćnih prostorija omogućite joj nesmetan ulazak i izlazak postavljanjem specijalnih vratašacana ulazna vrata…
 kaputic2
Možete u svemu ići i korak dalje. Na niže temperature su osobito osjetljivi kratkodlaki psi (maltezeri, jokshirski terijeri, pinčevi, mopsovi…) pa im pomognite nabavkom prikladne odjeće (kaputić, kabanica). Ako vam to vaš kućni budžet dopušta, opremite ih odjećom za suho vrijeme (topli prozračni kaputić) ili za mokre uvjete sa snijegom i kišom (kabanica). U tom pogledu manje su zahtjevni psi sa dugom dlakom pa ih  neće biti neophodno oblačiti, ali se onda pobrinite da ih redovito četkate. Isto bi vrijedilo i za mačke.
Kao i tijelo, tako možete zaštiti i šape vašeg ljubimca. Postoji i posebna “obuća” za njih, no ako je nemaju, svakako se pobrinite da im šape nakon šetnje budu čiste. Naime, u zimi se prometnice sole pa bi im šape svakako trebalo oprati i tako ukloniti sol koja im može naškoditi.
U zimskim šetnjama izbjegavajte lokve, močvare i slične vlažne površine, osobito ako ima leda, jer se vaš ljubimac može ozlijediti.
 kaputic3
Facebook Komentari