0.9 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo Vulin se okomio na Predsjednicu RH i ustvrdio da njena naklonost prema...

Vulin se okomio na Predsjednicu RH i ustvrdio da njena naklonost prema ustaštvu više nije sporna

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da naklonost predsjednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović prema ustaštvu “više nije sporna”, ali da brine izostanak osude hrvatskog društva, prenosi Tanjug.

Vulin je za TV Pink rekao da orijentacija i naklonost Kitarović prema ustaškom pokretu više nije sporna, jer je ona, kako je istaknuo, prvi hrvatski visoki državni funkcioner u povijesti koji je otišao u Bleiburg i položio vijenac na grobove strijeljanih ustaša.

“To ni Franjo Tuđman nije uradio”, rekao je Vulin.

O tome, ističe, uopće ne treba razgovarati, već o tome da izostaje osuda hrvatskog društva.

“To je ono što mene brine. To da li ima pojedinačnih sljedbenika ustaškog pokreta – pa ima ih i očigledno, nažalost, bit će ih uvijek, bit će ih i među pripadnicima najviše vlasti u Hrvatskoj, ali da izostane osuda čitave hrvatske javnosti, to je ono što treba brinuti i zbog čega treba glasno govoriti”, rekao je Vulin.

On je rekao da je istina osnova pomirenja, te da treba pomoći hrvatskom društvu da se izbori s ustaštvom, dodajući da ne vjeruje da većina građana Hrvatske misli da su ustaše bile dobre.

“Moramo pomoći i našim susjedima da se izbore s fašizacijom u vlastitom društvu. Ne vjerujem da većina građana Hrvatske misli da su ustaše bile dobre, jer ako je to moguće onda je poraz naše civilizacije toliko dubok da i sve godine i ratovi su zapravo bili potpuno pogrešni i nije došlo do pobjede nad fašizmom”, rekao je Vulin.

“Znam da je do pobjede došlo i suguran sam da je većina građana Hrvatske oštro protiv uštaša”, poručio je ministar.

Vulin je dodao da Hrvatska ima problem sa ustaštvom i da se to prepoznaje svaki dan.

“Kada se lupaju ćirilične table u Vukovaru, to je ustaštvo i to je fašizam, kada se slika kraj ustaške zastave, to je ustaštvo i to je fašizam. I kada se govori da je Jasenovac radni logor, to je vrijeđanje žrtava, ne samo srpskih, židovskih i romskih, već svih holokausta i svake žrtve Drugog svjetskog rata”, rekao je Vulin.

Inače, na društvenim mrežama se pojavila fotografija hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović sa ustaškom zastavom, tvrdi srbijanska državna agencija Tanjug.

Riječ je o slici s hrvatskim barjakom o čemu je Hrvatska danas izvijestila.

Problem? Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović fotografirala se u Kanadi s hrvatskim barjakom

Dejan Jović ocijenio skandaloznom izjavu Ureda Predsjednice oko slikanja s hrvatskim barjakom

Najnovije

Još iz rubrike

1 KOMENTAR