Obdukcija: 38 dana nakon smrti otkriveno od čega je umro dječak iz Bregane

Mirko Vidović, petogodišnji dječak iz Bregane, umro je od salmoneloze. Pokazala je to obdukcija čiji su se nalazi čekali punih 38 dana. Nalaz će u petak biti dostupan i istražiteljima koji rade na ovom slučaju, a Jutarnji je u četvrtak dobio potvrdu rezultata koji stoji u njemu.

Naime, kako bi se provjerili svi segmenti obdukcije, napravljen je niz analiza, a na kraju su potvrđene prvobitne sumnje: za smrt dječaka kriva su jaja zaražena Salmonellom enteritidis. Tragedija u obitelji Vidović dogodila se u noći sa 10 na 11. listopada. Cijela obitelj Vidović, roditelji i troje djece, zarazila se salmonelom iz jaja koja su kupili na akciji u Kauflandu. Riječ je o poljskim jajima koja je u Hrvatsku uvezla Mesna industrija braća Pivac.

Iako su analize jaja izuzetih u Kauflandu pokazale da u njima nema salmonele, ona pronađena u hladnjaku Vidovićevih imala su drugačije rezultate.

Od 22 jaja, koja su ostala iz pakiranja od 30 komada, dva su bila zaražena salmonelom. Dječak je obolio i umro u obiteljskoj kući, a roditelji i njegove dvije sestre bili su na dugom liječenju u Klinici za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević”.

Obdukcijski nalaz stigao je u jeku novog skandala sa salmonelom. Riječ je o zaraženoj piletini i pačetini, a javnost je o zarazi doznala iz Jutarnjeg lista, zbog čega je u srijedu smijenjen Tomislav Kiš, pomoćnik ministra poljoprivrede.

Facebook Komentari